Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Översikt  ”Svenskhe(a)t och islam”  Vad var bra respektive mindre bra (3min)  Muslimernas hyperkänslighet  Den romantiska middagen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Översikt  ”Svenskhe(a)t och islam”  Vad var bra respektive mindre bra (3min)  Muslimernas hyperkänslighet  Den romantiska middagen."— Presentationens avskrift:

1

2 Översikt  ”Svenskhe(a)t och islam”  Vad var bra respektive mindre bra (3min)  Muslimernas hyperkänslighet  Den romantiska middagen

3 Introduktion  Moftys klassiska skämt  Den världsliga skrytsamheten (bling-bling)  Den religiösa skrytsamheten  Den subtila skrytsamheten  Hyckleri (Munafiq)?  Fariséerna i Nya testamentet

4 Fariséer I Jesu förkunnelse i Nya testamentet fördöms ofta fariséernas falska fromhet och präktighet.

5 ”Allt vad de företar sig gör de för att människorna skall lägg märke till dem. De skaffar sig breda böneremsor och stora manteltofsar. De tycker om att ha hedersplatsen på gästabuden och sitta främst i synagogan, och de vill bli hälsade på torgen och kallas rabbi av alla människor.” (Matt 23:5-7) ”Ve er, skriftlärda och fariséer, ni hycklare som rengör utsidan av bägaren och skålen, medan inuti är fulla av vinningslystnad och omåttlighet. Du blinde farisé, gör först bägaren ren inuti, så blir också utsidan ren.” (Matt 23:25-26) Ibn Taymiyyah om tasbih och bönemattaShaykh al-Albani

6 ”Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare som är som vitkalkade gravar. Utanpå ser de prydliga ut, men inuti är de fulla av de dödas ben och annat orent. På samma sätt visar ni upp ett rättfärdigt yttre för människorna, medan ert inre är fullt av hyckleri och orättfärdighet.” (Matt 23:5-7) Troende! Varför säger ni ett och gör ett annat? (Koranen 61:2)

7 ”Ve er, skriftlärda och fariséer, ni hycklare som reser monument över profeterna och smyckar de rättfärdigas gravstenar och säger: Om vi hade levt på våra fäders tid skulle vi inte ha gjort oss medskyldiga till profeternas blod. Därmed visar ni själva att ni är söner till dem som mördade profeterna. Fortsätt som era fäder tills måttet är rågat. (Matt 23:29-32) När någon säger till dem: "Tro på vad Gud har uppenbarat", svarar de: "Vi tror på det som har uppenbarats för oss" och de avvisar allt därutöver. Och ändå är detta sanningen som bekräftar det som [redan] är i deras hand. Säg: "Varför dödade ni då i gångna tider Guds profeter, om ni [som ni säger] var troende?” (Koranen 2:91)

8 ”Var noga med att inte utföra era fromma gärningar i människornas åsyn, för att de skall lägga märke till er. Annars har ni ingen lön att vänta hos er fader i himlen. När du ger allmosor, låt då inte stöta i basun för dig, som hycklarna gör i synagogorna och på gatorna för att människorna skall prisa dem. Sannerligen, de har redan fått ut sin lön. Nej, när du ger allmosor, låt då inte vänstra handen veta vad den högra gör. Ge din allmosa i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig.

9 ”När ni ber skall ni inte göra som hycklarna. De älskar att stå och be i synagogorna och i gathörnen för att människorna skall se dem. Sannerligen, de har redan fått ut sin lön. Nej, när du ber, gå då in i din kammare, stäng dörren och be sedan till din fader som är i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig. Och när ni ber skall ni inte rabbla tomma ord som hedningarna; de tror att de skall bli bönhörda för de många ordens skull. ”Det skall gå dem illa som ber utan att deras hjärtan deltar i bönen, De som vill ses [och berömmas] men som vägrar [sin medmänniska] Även den minsta hjälp! (Koranen 107:4-7) De ber långa böner för syns skull (Mark 12:40) Be sunnah hemma

10 ”När ni fastar, se då inte dystra ut som hycklarna, som vanställer sitt utseende för att människorna skall se att de fastar. Sannerligen, de har redan fått ut sin lön. Nej, när du fastar, smörj in ditt hår och tvätta ditt ansikte, så att inte människorna ser att du fastar, utan bara din fader i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig.” (Matt 6)

11 Goda handlingar är vägen till paradiset. Skrytsamhet gör dina goda handlingar till onda handlingar. Varför är detta ämne viktigt?

12 ”Jag blev förvirrad” Kurslitteratur

13 1.Introduktion 2.Definition av Riyaa 3.Handlingar drivs av intentioner 4.Farorna med Riyaa 5.Orsakerna till Riyaa 6.Varnande tecken på Riyaa 7.Kategorier av Riyaa 8.Tillvägagångssätt för att undvika Riyaa 9.20 sätt att skryta 10.Övriga aspekter Kursöversikt

14 Nästa gång! SMS-listan Dua


Ladda ner ppt "Översikt  ”Svenskhe(a)t och islam”  Vad var bra respektive mindre bra (3min)  Muslimernas hyperkänslighet  Den romantiska middagen."

Liknande presentationer


Google-annonser