Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av: Ludvig Nahnfeldt Sluta slänga avfall i vattnet för en bättre miljö! Lämna dem istället till en återvinnings central.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av: Ludvig Nahnfeldt Sluta slänga avfall i vattnet för en bättre miljö! Lämna dem istället till en återvinnings central."— Presentationens avskrift:

1

2 Av: Ludvig Nahnfeldt

3 Sluta slänga avfall i vattnet för en bättre miljö! Lämna dem istället till en återvinnings central.

4 Solen värmer vattnet som avdunstar. Sedan klibbar vattenångan ihop sig. Det kallas kondens. Vattenångan som kallas moln blir för tungt och regnar ner. Det som inte växterna suger åt sig blir grundvatten som nästan är helt rent. Resten av vattnet åker tillbaka till vattenmagasinet.

5

6 Först gallras det som har kommit in. Toapapper och sånt fastnar. Sen kommer den biologiska reningen. Det är som små bakterier som äter upp bajset. Efter det är det den kemiska reningen som tar bort fosfor och kväve. Sen åker det ut i Vänern som tas upp av Sörmons vattenverk tills det blir helt rent.


Ladda ner ppt "Av: Ludvig Nahnfeldt Sluta slänga avfall i vattnet för en bättre miljö! Lämna dem istället till en återvinnings central."

Liknande presentationer


Google-annonser