Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Scenario Tjänsten produceras Beskrivning av tjänsten Värderingar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Scenario Tjänsten produceras Beskrivning av tjänsten Värderingar"— Presentationens avskrift:

1 Scenario Tjänsten produceras Beskrivning av tjänsten Värderingar
Värderingar Exempel

2 Samarbete ger styrka Beskrivning av tjänsten Tjänsten produceras
Scenario Samarbete ger styrka Beskrivning av tjänsten Tjänsten produceras Tjänsten är mycket mer än bara videorna. Den omfattar också allt som sker runt dem och som inger en känsla av samhörighet. Diskussionerna, experterna, videorna och möjligheten att utveckla den egna sakkunskapen bildar en trivsam helhet som brukarna vill lägga ner tid på. Tjänsten har en egen ceremonimästare som aktiverar diskussionerna, styr nya deltagare smidigt med i verksamheten och ingriper i osakliga inlägg. Att bygga upp och upprätthålla en gemenskap kräver en aktiv satsning. Målet är att gemenskapen ska stå på egna ben men aktiveras exempelvis genom videor, expertinlägg och tävlingar. I en fungerande gemenskap producerar deltagarna själva en stor del av innehållet och därmed kan den insats som krävs av en ceremonimästare minska med tiden. En gemenskap utgör redan i sig ett bra lockbete. Det är svårt att lämna en givande gemenskap där man varit aktiv en tid. En fungerande gemenskap växer av sig själv både till innehåll och antalet deltagare, och kräver inte en lika aktiv ceremonimästare. Det finns många olika gemenskaper i världen. Hur får vi brukarna att gå med i den gemenskapen och hur uppnår vi den kritiska massan? Det kan vara något av en utmaning att förmedla budskapet om tjänstens värde till dem som inte deltar i gemenskapen. Värderingar Brukarna värdesätter tjänsten som helhet. Helhetsupplevelsen påverkas både av hur engagerad brukaren är själv och hur aktiva de andra brukarna är. Dessutom inverkar tjänstens storlek och innehåll samt exempelvis verktygen på värdet. Exempel Innokyla.fi

3 Scenario

4 Producera egen data Mathias har under de senaste veckorna haft svår hosta och snuva. Han känner sig rejält sjuk. En virtuell läkare har redan analyserar de hälsouppgifter som Mathias aktivitetsmätare kontinuerligt samlar in. På basis av uppgifterna har den virtuella läkaren rekommenderat att Mathias beställer en tid hos en riktig läkare som kan analysera resultaten och ge råd. På läkarmottagningen funderar läkaren och Mathias tillsammans på Mathias hälsouppgifter, som den virtuella läkaren visualiserat för dem. Den virtuella läkaren kan inte denna gång erbjuda ett direkt svar men föreslår, precis som den riktiga läkaren, att Mathias ännu väntar några dagar på att han ska tillfriskna.


Ladda ner ppt "Scenario Tjänsten produceras Beskrivning av tjänsten Värderingar"

Liknande presentationer


Google-annonser