Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Två vägar för att ge till hela Missionskyrkan Kyrkoavgiften till församlingarna Kyrkoavgiften till församlingarna Missionsgåvan till församlingarna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Två vägar för att ge till hela Missionskyrkan Kyrkoavgiften till församlingarna Kyrkoavgiften till församlingarna Missionsgåvan till församlingarna."— Presentationens avskrift:

1

2

3

4 Två vägar för att ge till hela Missionskyrkan Kyrkoavgiften till församlingarna Kyrkoavgiften till församlingarna Missionsgåvan till församlingarna och det gemensamma Missionsgåvan till församlingarna och det gemensamma

5 Kyrkoavgiften - ditt enkla sätt att stödja församlingen Kom med du också!

6 Jag har länge tänkt betala kyrkoavgift, och nu har jag bestämt mig. Jag tycker det är självklart att pengarna ska gå till den kyrka där man är med. Frida Morén Ungdomsledare i Övre Norrlands distrikt och i Malå Missionsförsamling ” ”

7 Det känns bara så självklart att stödja det rika arbete som Missionskyrkan gör, både i Sverige och i utlandet. Frida Morén Ungdomsledare i Övre Norrlands distrikt och i Malå Missionsförsamling ” ”

8 1 % av din beskattningsbara inkomst dras av Skatteverket. Ett bekvämt sätt att ge 1%

9 1 % av din beskattningsbara inkomst dras av Skatteverket. Det görs på skattsedeln. Ett bekvämt sätt att ge 1%

10 Medlen fördelas vidare av Svenska Missionskyrkan... Ett bekvämt sätt att ge 1%

11 ... och kommer församlingarna till del. Ett bekvämt sätt att ge 1%

12 ... och kommer församlingarna till del. Ett bekvämt sätt att ge

13 Merparten, 70 %, går till den församling du själv väljer! Ett bekvämt sätt att ge

14 (Du behöver inte vara medlem.) Ett bekvämt sätt att ge

15 För mig är kyrkoavgiften ett komplement till mitt övriga givande till den församling jag tillhör och arbetar i. Johan Einarsson Pastor i Andreasförsamlingen/Fjällstugan, Jönköping ” ”

16 Som pastor ser jag det både ur ett ekonomiskt perspektiv och ett medlemsperspektiv. Johan Einarsson Pastor i Andreasförsamlingen/Fjällstugan, Jönköping ” ”

17 Vi som församling är tacksamma för de pengar som kommer in via kyrkoavgiften och de möjligheter det ger... Johan Einarsson Pastor i Andreasförsamlingen/Fjällstugan, Jönköping ” ”

18 ... men jag är också tacksam för att kyrkoavgiften utmanar oss i vårt engagemang och offrande. Det är nyttigt att utmanas i vart vi ger våra pengar. Johan Einarsson Pastor i Andreasförsamlingen/Fjällstugan, Jönköping ” ”

19 Fördelning av kyrkoavgiften 70 %

20 Fördelning av kyrkoavgiften Ditt val Direkta gåvomedel till din församling. 70 %

21 Fördelning av kyrkoavgiften Ditt val Särskilda behov Gåvomedel som din församling kan söka bidrag ur 70 % 20 %

22 Fördelning av kyrkoavgiften Pionjärarbete Gåvomedel som din församling kan söka bidrag för pionjärarbete ur Ditt val Särskilda behov 70 % 20 % 10 %

23 Fördelning av kyrkoavgiften Pionjärarbete Ditt val Särskilda behov 70 % 20 % 10 %

24 Fördelning av kyrkoavgiften = 100 % till församlingarna! 70 % 20 % 10 %

25 För mig är det naturligt att ge min kyrkoavgift till Missionskyrkan, där jag har mitt hjärta och är aktiv. Irene Langvik Ledamot av kyrkostyrelsen och medlem i Skänninge missionsförsamling ” ”

26 Jag bidrar till min egen församlings ekonomi - 70 % går direkt tillbaka till min församling - men hela min kyrkoavgift går in i Missionskyrkans församlingsarbete. Irene Langvik Ledamot av kyrkostyrelsen och medlem i Skänninge missionsförsamling ” ”

27 Idag, när så många sliter i oss för att få våra pengar känns det skönt att veta att kyrkoavgiften är placerad i ett arbete som jag verkligen tror på. Irene Langvik Ledamot av kyrkostyrelsen och medlem i Skänninge missionsförsamling ” ”

28 ? Kyrkoavgiften möjliggör!

29 Idag är färre än 40 % av medlemmarna i Missionskyrkans församlingar kyrkoavgiftsgivare. Vi behöver bli fler

30 Varje kyrkoavgift är i genomsnitt cirka 2 200 kronor/år. Vi behöver bli fler Ytterligare 680 kyrkoavgiftsgivare (en per församling) innebär ett tillskott på 1,5 miljon kronor till församlingarna.

31 Givandet sker medvetet och automatiskt Ger församlingen en säker inkomst Följer inkomstutvecklingen Bra form för unga och nya givare Ett ”förstlingsoffer” – först ger du vad du kan till kyrkan 5 argument för kyrkoavgiften

32 fungerar väl är ett välkommet tillskott till insamlingsarbetet är en smidig insamlingsform väl värd att satsa på för Missionskyrkans församlingar Kyrkoavgiften...

33 Vill du veta mer? Ring Missionskyrkan, tel. 08-674 07 00 Läs broschyren ”Kyrkoavgiften” Gå in på vår webplats www.missionskyrkan.se

34 Lämna ditt medgivande Du kan skriva på ett medgivande för kyrkoavgift och skicka redan nu, eller senast 31 oktober för att det ska börja gälla nästa år. Talong finns i foldern.

35 www.missionskyrkan.se

36


Ladda ner ppt "Två vägar för att ge till hela Missionskyrkan Kyrkoavgiften till församlingarna Kyrkoavgiften till församlingarna Missionsgåvan till församlingarna."

Liknande presentationer


Google-annonser