Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ordning och reda 1 Okular, filter och andra tillbehör har jag samlat i en hjulförsedd väska. Den blir ganska tung men är ändå lätthanterlig. Väskan finns.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ordning och reda 1 Okular, filter och andra tillbehör har jag samlat i en hjulförsedd väska. Den blir ganska tung men är ändå lätthanterlig. Väskan finns."— Presentationens avskrift:

1 Ordning och reda 1 Okular, filter och andra tillbehör har jag samlat i en hjulförsedd väska. Den blir ganska tung men är ändå lätthanterlig. Väskan finns bl a på Claes Ohlson för ett par 100-lappar.

2 Ordning och reda 2 De övre ytterfacken innehåller ficklampor (måste gå att komma åt lätt), batterier till dessa och pennor. Det löstagbara ytterfacket innehåller verktyg och lite reservbultar mm.

3 Ordning och reda 3 Den övre väskan består av två delar. Översta, löstagbara facket innehåller handkontroller, 2” till 11/4” konverterare, sökare, kamera-adapter mm. I det undre facket finns okular, Barlow och vinklar.

4 Ordning och reda 4 Den undre väskan består också av två delar. Översta, löstagbara facket innehåller filter, kamera, fokalreducerare, reservglasögon mm. I det undre facket finns motvikter, Hartmann-mask till FLT-110 och solfilter (i den gröna lilla väskan).

5 Ordning och reda 5 I batteriväskans övre fack finns säkringar och extra sladdar. I batteriväskans undre, större fack finns 2 x 12V, 7Ah (batt 1 och batt 2) och 1 x 12V, 12Ah (batt 3). Alla är Pb-ackar. De står på bitar från ett liggunderlag för isolering. Jag kör batt 1 och 2 till N11 och batt 3 till FLT-110. Sladdar till båda teleskopen och laddare finns också med.

6 Ordning och reda 6 För teleskopen använder jag hockey-trunkar. Bra bärremmar och hjul i ena kortänden gör dem mycket hanterbara. Den mindre rymmer två teleskop, WO FLT-110 och WO Megrez 80. Den är inredd med skumgummi som jag köpt i större skivor på Claes Ohlson. Den större rymmer ett teleskop, Celestron Nexstar 11 GPS. Den är inredd med halva originalförpack- ningen. Feathertouch-fokuseraren och 2” vinkeln kan demonteras enkelt så att den inte sticker ut men det behövs oftast inte.

7 Ordning och reda 7 För HEQ-5 (utom stativet) använder jag en mindre väska på hjul. Den är inredd med kraftigt skumgummi som är självhäftande på ena sidan. Finns på Biltema som motorrumsisolering i olika storlekar och tjocklekar. Allt hålls på plats med tre spännremmar. I ytterfacken har jag okularbrickan och bulten till stativet.


Ladda ner ppt "Ordning och reda 1 Okular, filter och andra tillbehör har jag samlat i en hjulförsedd väska. Den blir ganska tung men är ändå lätthanterlig. Väskan finns."

Liknande presentationer


Google-annonser