Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Topasen Nytt Årsstämman Biltrafiken på våra gårdar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Topasen Nytt Årsstämman Biltrafiken på våra gårdar"— Presentationens avskrift:

1 Topasen Nytt Årsstämman Biltrafiken på våra gårdar
HSB Brf Topasen Årgång 11 Nr 3 September 2011 Hej, här kommer ett nytt nummer av Topasen Nytt! Tidningen har fått förstärkning i redaktionen som nu består av Marianne Larsson och Inger Hellström. Årsstämman …börjar blekna. Det har gått en hel sommar sedan brf Topasen höll sin årsstämma och ett nytt arbetsår stundar. Bill, Przemek och jag, Inger, valdes in för att tillsammans med de tidigare valda bilda ny styrelse. Jag kan inte riktigt bli av med mina upplevelser under senaste årsstämman. Jag blev lite förskräckt över den hätska stämning som uppstod under mötet. Många var missnöjda, många var upprörda. Befogat eller inte, det var för mig under mötet inte helt klart. Efter stämman undrade jag över mitt beslut att anta utmaningen att bli en av den nya styrelsen. Jag landade dock i att det här var rätt. Jag bor ju i brf Topasen som ägs av alla oss boende. Det är då för mig en självklarhet att vi alla någon gång under boendetiden måste delta och ta ansvar för föreningens drift. Det är ju vi som bor i Topasen som ska forma vår boendemiljö, fatta beslut om hur våra fastigheter ska skötas om och ses över. För att det inte ska bli ohanterligt, väljs en mindre grupp att representera Topasens medlemmar. Vi väljs och ska sträva efter att försöka uppfylla medlemmarnas förtroende som gavs under stämman. Ibland blir det bra, ibland blir man missnöjd. Det är nog något man aldrig helt kan komma ifrån. Men – för att det ska bli en spridning på hur en förening kan drivas är det viktigt att alla tar sitt ansvar att vara med i en styrelse. Därför önskar jag starkt att till nästa stämma, finna många, många fler som anmäler sitt intresse till att vara ledamot till kommande års styrelsearbeten. Själv ska jag försöka bidra med min insats, utifrån min förmåga och kunnande! Inger Hellström Biltrafiken på våra gårdar En grupp medlemmar har under sommareftermiddagarna suttit i Lilla Skogen och druckit kaffe. De har hela tiden sett bilar som i rasande fart kört in på våra gårdar. För att ingen av våra lekande barn skall komma till skada har styrelsen långt framskridna planer på att antingen montera vägbulor eller, som man gjort i Opalen, helt enkelt sätta upp bommar vid de båda infarterna.

2 Visst ska vovven rastas!
Men gör det hellre i skogen. Våra barn leker ofta på våra gräsmattor och då är det inte så trevligt om de blir nerkletade av hundbajs. Något att tänka på också är att det är väldigt tråkigt vintertid när snödrivorna utanför våra portar är gula av hundkiss. Fimpa! Jovisst, men använd helst askkoppen. Styrelsen får titt som tätt klagomål om att man sett personer som står på balkongen och röker och det får man naturligtvis göra, men låt bli att kasta fimpen över kanten. Nedanför en del balkonger kryllar det av cigarettfimpar. Tänk också på vart röken tar vägen. Det är inte alla som vill sitta på sin balkong och andas in rök från balkongen över/bredvid/under. Våra garageportar Många kommer säkert ihåg strulet under vintern med våra garageportar som sällan fungerade. Om det blir problem igen under nästa vinter ska man vända sig till Bill Engstrand, tel eller Det grillades i Lilla Skogen I början av juni träffades vi, ett 25-tal medlemmar för att grilla och ha trevligt. Alla tog med sig det de ville grilla och dricka. Detta gav klart mersmak så en eftermiddag i slutet av augusti var det dags igen. Vi bjöds på en under-bar sensommardag med strålande sol - kanske en av de sista för i år. Naturligtvis skulle vi vilja att många fler medlemmar ville vara med på våra träffar. Detta är ju ett ypperligt tillfälle att lära känna varandra.

3 Vårt bokningssystem till tvättstugorna
MÅNGA SPÄNNANDE IDÉER För en tid sedan skickade styrelsen ut en förfrågan till Topasens medlemmar . Vi efterfrågade förslag om vad den tomma ”Frissa-lokalen” kan användas till. Av 240 brf-hushåll svarade 45 medlemmar. Flera tyckte att man skulle göra om och inreda lokalen till ett gästrum. Ett rum man kan hyra för övernattande besökare. Där fanns även förslag med mer kreativt innehåll. Man ville ha lokalen till diverse hobbyaktiviteter som t ex keramikverkstad, teaterklubb, sång och dans. Någon ville ha lokalen till MC-garage, fotvårdslokal, cykelrum eller att gymmet flyttades dit. Någon ville även att vävstugan skulle flyttas dit. Det är roligt när medlemmarna i Topasen kommer med förslag. Det är ju vi alla som ska vara delaktiga i Topasens utformning. Nu när vi fått in förslagen, kommer styrelsen bilda en arbetsgrupp som tittar på de olika önskemålen och tar fram en realistisk plan vad gäller kostnader för en renovering, ansvarstagandet och skötseln men inte minst, vad som kan främja gemenskapen i Topasen. Vårt bokningssystem till tvättstugorna Visst är det praktiskt med vårt nya bokningssystem. Men man måste tänka på att exakt på minuten efter det att passet gått ut går det inte att komma in längre. Det är därför viktigt att man verkligen håller ordning på tiden så att den som kommer efter inte kommer in i en tvättstuga full med tvätt. Nu fungerar det även att boka om någon som bokat inte använder sitt pass. 30 minuter efter inbokad tid kan man ta över passet. Sen vill vi poängtera att den som lånar ut våra tvättstugor till någon som inte bor i Topasen förlorar rätten att använda våra tvättstugor om han/hon ertappas. Något att tänka på!!!!!! Visst är det tråkigt Under sommaren har vi haft problem med vandalisering i våra portar och i Lilla Skogen. Blomkrukor har slagits sönder och de nya möblerna har brännmärken mellan plankorna. Staketet mot torget saknar brädor. En del möbler har skruvats isär. Dessutom används några av våra portar som rökrutor där man trots att det finns askkoppar vid varje port kastar sina fimpar på marken. Vårt kära körsbärsträd har kontinuerligt utsatts för plockraider. Förmodligen är detta något vi får leva med. Närpolisen lyser ju med sin frånvaro, om det nu överhuvudtaget finns någon sådan. Fornhöjden har en fastighetsägargrupp bestående av Topasen, Opalen, Graflunds, Akelius och Telge Bostäder. Gruppen träffas en gång per kvartal. Representanter för Topasen är fr.o.m. nu Marianne Larsson och Anita Pettersson, två riviga damer som inte kommer ligga på latsidan.

4 Nytt trapphusombud i nr 18.
Det borde vara självklar för oss alla att man inte dumpar saker i våra källargångar Detta är med andra ord Absolut förbjudet! Fornhöjdsdagen Den tredje september var det dags att besöka den årliga Fornhöjdsdagen. Numera är det till största delen ungdom från Fritidsgården som arrangerar det hela men viss assistans av bl.a. May Backman, en eldssjäl i vår förening. Man bjöds på ett digert program med musikuppträdande, minital av Boel Godner, vår nya kommunordförande och mycket annat. Där fanns stånd där man fick smaka på olika exotiska maträtter. Barnens favorit var hoppborgen med stor konkurrens av ett antal polisbilar med hundförare. Barnen fick prova på att sitta i bilarna och hundförarna visade lite hur en polishund arbetar. Majoriteten av besökarna var barn mellan 4 och 10 år och kanske en och annan yngre tonåring. Om dagen skall få en fortsättning bör man nog försöka satsa på något som även attraherar vuxna så att det blir lite blandning på åldrarna. Nytt trapphusombud i nr 18. Som ni kanske vet finns det ett trapphusombud i varje uppgång. Trapphusombudet hjälper till med att dela ut ”hyresavier” m.m. De fungerar också som mellanhand mellan våra medlemmar och styrelsen, något som kanske inte utnyttjas särskilt ofta. Hur som helst, till hösten ska vi kalla samman alla trapphusombud för att diskutera om det finns saker och ting de kan hjälpa till med. I nummer 18 har vi just fått ett nytt ombud, nämligen Bill Engstrand som också sitter i Topasens styrelse. Bill ses ofta vandra runt våra ”ägor” för att se till att allt står rätt till. ATT BO I BOSTADSRÄTT En viktig förutsättning för trivsel i boendet är gemenskap och samhörighetskänsla. Viktigt är också att vi alla känner till både rättigheter och skyldigheter vad gäller det egna boendet. Därför inbjuder vi dig till att delta i en cirkelgrupp, 6-8 deltagare per gång, under 5 kvällstillfällen. I gruppen diskuterar vi och lär oss om vad det innebär att bo i en bostadsrättsförening. Min önskan är att flera lockas till att vara med! I kursinnehållet kommer bl a frågor om vad jag kan och får göra vid renovering, vem ansvarar för vad i mitt boende, föreningens ekonomi men också att tränas till att aktivt ta del av styrelsearbetet. Om detta väcker din nyfikenhet, maila till: eller lämna in din intresseanmälan till vicevärdskontoret. Kursstart sker när tillräckligt antal anmält intresse. Om någon vill ha någonting sagt i Topasen Nytt går det jättebra att lämna en lapp i vicevärdens brevlåda eller maila till eller Alla alster är hjärtligt välkomna. Topasen Nytt utges av HSBs bostadsrättsförening Topasen, och riktar sig till medlemmar/boende i föreningen. Informationsbladet utkommer minst två gånger per år. Adress: Fornhöjdsvägen 18 Södetälje. Org.nr


Ladda ner ppt "Topasen Nytt Årsstämman Biltrafiken på våra gårdar"

Liknande presentationer


Google-annonser