Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

PROEFF ”Projekt för energieffektivisering i skånska företag genom tillsyn och rådgivning” GRUNDUTBILDNING -Energieffektivisering och energitillsyn 20 mars.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "PROEFF ”Projekt för energieffektivisering i skånska företag genom tillsyn och rådgivning” GRUNDUTBILDNING -Energieffektivisering och energitillsyn 20 mars."— Presentationens avskrift:

1 PROEFF ”Projekt för energieffektivisering i skånska företag genom tillsyn och rådgivning” GRUNDUTBILDNING -Energieffektivisering och energitillsyn 20 mars 2012 Välkomna!

2 Program grundkurs Registrering och fika Välkomna Energikartläggning - hur går man tillväga? (för miljöinspektörer) Miljöjuridik (för energirådgivare) Kaffe och te Miljöjuridik, energitillsyn Byggnaden och dess energiflöden Lunch Motorer, pumpar, tryckluft och tomgångseffekter Samverkansövning Kaffe och kaka Belysning Sammanfattning och avrundning

3 Lite om projektet: Energirådgivare och miljöinspektörer utbildas för att kunna stötta företagen bättre Arbetsmetodik med gemensamma möten för inspektör och rådgivare med VD t.ex. Informera företag genom inspirationsträffar/goda exempel/konferenser Erbjuder energirundvandringar Ta fram material

4 Varför viktigt att jobba med energifrågan? Energifrågor är ofta inte en del av företagens ordinarie verksamhet Kunskapen om energieffektiviseringspotential varierar Har kunskap om potential men saknas kompetens och verktyg Energifrågor är ett nytt arbetsområde för kommunernas och länsstyrelsens miljöinspektörer Företagsrådgivning är ett relativt nytt område för energi- och klimatrådgivarna där det krävs nya metoder och arbetssätt. Börja arbeta aktivt med energitillsyn och rådgivning!!

5 Går att beställa hos Länsstyrelsen Skåne från vecka 15

6

7

8


Ladda ner ppt "PROEFF ”Projekt för energieffektivisering i skånska företag genom tillsyn och rådgivning” GRUNDUTBILDNING -Energieffektivisering och energitillsyn 20 mars."

Liknande presentationer


Google-annonser