Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Humleinfo Februari 2010 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Humleinfo Februari 2010 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller."— Presentationens avskrift:

1 Humleinfo Februari 2010 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller Per i 115. Vid fel, ring Ordf. för ett OK att själv kontakta Electra för en tid för rep. som passar dig. Detta är viktigt för fakturakontrollen. Övrigt Den nya värmeväxlaren i panncentralen fungerar fint. Kostnaden för flödet har nästan halverats. Ju mer värme man utvinner ur det inkommande vattnet, desto lägre flödestaxa får man. Några tyngre utgifter för rep.- och underhåll räknar vi inte med i år. Vi hade nog av den varan 2009 och vi behöver bygga upp vårt kapital igen. Vi skall dock se över våra fönster och underhålla där det finns behov. Den västra infarten skall göras fin och vi håller nu på med att ta in offerter för plattsättning i ”refugen”. Helt enligt förslag från estetiska rådet. Alla våra träd kommer att beskäras/föryngras nu under våren. Till detta blad bifogas en skiss över vårt område. På denna finns det utmärkt vad var och en i första hand har ansvar för. Läs och begrunda. Håll i minnet att en entreprenör debiterar minst 400kr/mantimme. Man kan lätt räkna ut vad det skulle kosta föreningen med höjda avgifter som följd. Vintern håller oss i ett stadigt grepp Denna vintern går det åt mycket energi. Vi har gjort av med 13% mer fjärrvärme, men tack vare den nya värmeväxlaren blev inte räkningen motsvarande högre. Detta tack vare bättre effektivitet och ett bättre pris hos Öresundkraft. Vad kan vi göra hemma för att hålla kostnaderna nere? Ta en snabbdusch i stället för ett bad. Vädra genom att ha korsdrag i 10 minuter. Stäng därefter alla fönster. Låt dock ventilerna i ovankant vara öppna. Se tidigare info. Sätt in lågenergilampor överallt. Montera in sparmunstycken på alla kranar och duschar. Maximera innertemperaturen till 21 grader

2 FIXARDAGAR Vi samlas som vanligt kl. 10.00 Som vanligt, allmän städning/lukning/räfsa löv och lite småreparationer. Runt 12 snåret grillar vi korv som vanligt. Fixardagar under 2010 Lördagen den 24 april Lördagen den 19 juni Lördagen den 21 augusti med kräftskiva Lördagen den 13 november OBS! Mellan fixardagarna går det alldeles utmärkt att gå ut och ta en dust med ogräset. Det hinner ta sig bra under tiden. Glöm inte att vi sparar c:a 140.000kr/år genom att fixa själva. Se bifogad skiss. LITE AV VARJE Hemsida Aktuell information hittar du på www.sbc.se/humlegarden Användarnamn: BRF Humlegården. Lösen: 4222 Föreningen Ramlösabor Passa på att bli medlem nu! För 2010 kostar det 100kr. Gå in på hemsidan www.ramlosabor.se eller kontakta Per Berg i nr 115.www.ramlosabor.se Fiberkabel/stadsnätet Styrelsen har tillsatt en grupp som skall se över förutsättningarna för vår förening att ansluta sig till stadsnätets fiberkabel för bredband/TV och telefoni. I dagsläget känner vi att vi är lite i händerna på Comhem och det för inte utvecklingen framåt. Det är ingen lätt, och framför allt ingen billig procedur att ansluta oss. Vi talar om flera hundra tusen och sannolikt kommer avgifterna att påverkas. Det skall grävas ner kabel osv. osv. Vägen är lång till ev. beslut, men vi anser att det kan vara en vettig framtida investering som i sin tur höjer värdet på våra bostäder. Har du frågor och/eller tips i detta ärendet, är du välkommen att kontakta Fredrik Persson i nr 117 och Kristofer Lindoff i nr 121. E-post Snart har vi en komplett lista på allas e-postadress. Det kommer att underlätta kommunikationen mellan styrelse och medlemmar. Värmen i lokalen Det händer dessvärre att man ibland glömmer att skruva ner värmen efter användandet. För att minimera denna risken, håller vi på att ta fram en teknisk lösning på detta. Badrummen Ni som fortfarande har de gamla mattorna och brunnarna från 1987 då husen byggdes, bör se över materialen och få gjort en besiktning och ev. byta ut/renovera. Detta gäller även väggbeklädnaden. En del har redan drabbats av vattenskador p.g.a. detta med obehag och utlägg för självrisken på sin försäkring som följd.


Ladda ner ppt "Humleinfo Februari 2010 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller."

Liknande presentationer


Google-annonser