Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Uppsala dagar efter uppsalabornas tillgång till sin journal Leif Lyttkens.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Uppsala dagar efter uppsalabornas tillgång till sin journal Leif Lyttkens."— Presentationens avskrift:

1 Uppsala - 192 dagar efter uppsalabornas tillgång till sin journal Leif Lyttkens

2

3

4 Start 8:e november 2012!

5 21.787 Totalt inloggningar

6

7 "Hej, har använt tjänsten, och sett mina provresultat, då ej min läkare kontaktat mig "

8 Beslutade tjänster Boka, avboka tider
Lista sig hos en allmänspecialist i primärvården Läsa journalen Lägga in spärrar mot sammanhållen journalföring Betala patientavgift Följa remissen Avge en hälsodeklaration Uppdatera kontaktuppgifter på sig själv och anhöriga Ta emot och sända meddelanden till vården Ta del av åtkomstlogg Utse ombud Avge avvikande mening

9 Regelverket - begränsningar
Föräldrars åtkomst till barnens journal Barns tillgång till sig sin egen journal Patienter i utsatt position Val av fördröjning/ej fördröjning ”Tidiga hypoteser” Exkludering av vissa enheter

10 Forskningskonsortiet
Högskolan i Skövde, forskningsgruppen informationssystem Lunds Universitet, Inst. för Designvetenskap Uppsala Universitet Företagsekonomiska inst. Institutionen för ABM Institutionen för informationsteknologi (koordinator)

11 Projektet har genomlevt en anmälningsorgie utan motstycke.
Som alla nya företeelser innebär det att man löser en hel del problem men också att nya uppstår. Som alla nya problem är acceptansen ofta lägre mot dessa än de gamla vi vant oss vid. Tyvärr syftar inte anmälningarna till att belysa förändringens skepnad, utan bara att stoppa detta som inte går att stoppa.

12 Min Journal (tills vidare bara journaler från Uppsala län)

13 212 Totalt

14 "När jag loggat in på Mina vårdkontakter och vill komma vidare till min journal så tillhör jag Uppsala län. Jag bor i Västra Frölunda och har så gjort ett flertal år. Varför är Uppsala inblandat?!"

15

16 Hej! Tillhör västerbottens lansting och när jag provade tjänsten, läsa min journal, så hamnade jag i Uppsala län?!? Vilket innebär att jag inte kan ta del av tjänsten. Det måste ju fixas MvH/ …

17 Antal inloggningar under april månad
Min journal på nätet i C-län NPÖ nationell tjänst

18 Avtal med CeHis Uppsalas lösning av Min journal på nätet kommer att skalas upp till nationell nivå i samarbete mellan Uppsala och CeHis. När den nationella tjänsten är tillgänglig kommer Uppsala att gå över till den nationella tjänsten.

19


Ladda ner ppt "Uppsala dagar efter uppsalabornas tillgång till sin journal Leif Lyttkens."

Liknande presentationer


Google-annonser