Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan."— Presentationens avskrift:

1 Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan

2 "Kärlek för mig är att ha ett värde i annan människas hjärta och liv.” Ur filmen

3 Ett spännande samarbetsprojekt mellan sju förbund, finansierat av Arvsfonden Arbetarnas Bildningsförbund, ABF. Svenska KommunalPensionärerna SKPF Pensionärernas Riksorganisation, PRO Psoriasisförbundet Reumatikerförbundet Mag- och tarmförbundet Vårdförbundet Tillsammans har vi över 800 000 medlemmar.

4 Bakgrund Att vara äldre och få en funktionsnedsättning är lika omvälvande som det är för dem som är yngre. Äldre, som har eller får en funktionsnedsättning, har rätt till kunskap och möjlighet att bearbeta sin livssituation. Äldre har också rätt till närhet, kärlek och sexualitet. Att få vara en attraktiv och fullvärdig människa oavsett ålder.

5 Våra gemensamma mål Vi vill ge äldre med funktionsnedsättning och deras närstående mod att ta för sig och tillåta sig ett bra och rikt liv. Vi vill skapa debatt, förståelse coh engagemang för äldres rätt till ett gott liv, oavsett ålder eller funktionsnedsättning.

6 Tillsammans vill vi Visa positiva modiga förebilder att känna igen sig i och visa att ett gott liv är möjligt. Nå vårdpersonal för att gemensamt samtala kring dessa frågor med syfte att få ett bra omhändertagande och bemötande. Stärka anhöriga och närstående som ofta glöms bort. De behöver också kunskap stöd och hjälp att hantera sin egen situation och få svar på sina frågor.

7 Vi hoppas Att vi med detta projekt och framtaget material kommer att nå ut till alla som är intresserade av ett gott liv för äldre. "Man får ett liv, men jag måste forma det själv så det blir ett bra liv." Ur filmen

8 Idag världspremiär för filmen! Leva livet - Länge Lotta Hellman, producent Magnus Berg fotograf och Steinar Walsö-Kanstad

9 Bonusmaterial till filmen I tre faktainriktade filmer intervjuas forskare kring tre myter om den svenska ålderdomen. Myten: att åldras är något negativt (5 min) Myten: äldrevården har blivit allt sämre (5 min) Myten: sex är inget för äldre (6 min) Visa filmerna och starta debatt!

10 Starta verksamhet kring frågor som berör – möjligheterna är många: Temakvällar Samtalskvällar Studiecirklar Kursverksamhet Personalmöten Anhörigträffar Möten med politiker Samverka med vårdpersonal Medlemsträffar Låt dig inspireras!!!!

11 Tillsammans eller var för sig Aktiviteterna kan genomföras tillsammans med alla medverkande organisationerna eller varje organisation för sig, alternativt av andra som är intresserade av dessa frågor. Vi vill öppna för nya möjligheter till samarbete kring äldrefrågor och funktionsnedsättning.

12 ”Jag åldras, men har inte förstånd att bli gammal.” Ur filmen

13 Läs mer på vår webb www.levalivetlange.nu

14 På vår webb finns Filmer Att ladda ned: FaktaAffischer IntervjuerMaterial StudiehandledningTips om aktiviteter runt om i landet På webben kan du själv titta på eller tipsa andra om dagens evenemang. Sändningen spelas in och kommer läggas ut på www.levalivetlange.nu.

15 Några av eftermiddagens värdar

16 Projektgruppen består av Anna-Stina Hörnfeldt, SKPF Ingrid Astley, ABF Kerstin Källander, Reumatikerförbundet Eva Strandh, Vårdförbundet Bo Månsson, Mag- tarmförbundet Ingrid Wentzel, PRO Veronika Lindberg, Psoriasisförbundet

17 Har du frågor? Kontakta oss som arbetar med Anne Stiernquist Camilla Craas Telefon 08-556 10 903Telefon 08-522 08 316 anne.stiernquist@pso.secamilla.craas@pso.se

18 Prata med din bänkgranne! Vad innebär det för dig att Leva Livet - Länge?


Ladda ner ppt "Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan."

Liknande presentationer


Google-annonser