Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bilbusståg båtkarusellvill inte hus stjärna kogrishästtokigt katthundgetlammmusmera råttaelefanthajkrokodilapaannat.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bilbusståg båtkarusellvill inte hus stjärna kogrishästtokigt katthundgetlammmusmera råttaelefanthajkrokodilapaannat."— Presentationens avskrift:

1 bilbusståg båtkarusellvill inte hus stjärna kogrishästtokigt katthundgetlammmusmera råttaelefanthajkrokodilapaannat

2 grodaspindelsnigel hareälgvill inte björn gurka paraplytrollmorblixtratokigt spökeindianerGubben i lådan bagaremera papegojaträdannat

3 Bilderna är hämtade från Symbolstix online, en tjänst man prenumererar på och som ger rätt att använda symbolerna icke-kommersiellt i vilka applikationer eller material som helst. Kartan är gjord i presentationsprogrammet OpenOffice Impress. Detta ingår i OpenOffice.org, som motsvarar kontorspaketet Microsoft Office, men som till skillnad från detta haröppen källkod och är helt fritt att använda, vilket betyder att du har frihet att använda programmet för vilket syfte som helst (samt dessutom att studera och modifiera programmet, kopiera programmet så att du kan hjälpa din granne, förbättra programmet och sedan offentliggöra dessa förbättringar så att de kommer allmänheten till del). Kartan finns förutom för OpenOffice (.ODP) även i formaten PDF och PowerPoint (.PPT). Bildkarta, val av sång Det här är en kart över sånger. Barnen får välja vilken sång de ska sjunga. Bilderna hjälper dem att minnas olika sånger och samtidigt uttrycka vilken sång de vill sjunga. Barnen kan också hitta på egna sånger till bilderna. Boken är framtagen i projektet Pragma på DART www.dart-gbg.orgwww.dart-gbg.org Den finns också i Communicate: In Print

4 Förslag på hur ni kan använda kommunikationsboken ”Bildkarta bal av sång” Gör såhär: Börja med att själva peka på en bild och säg ”jag vill sjunga Gubben i lådan”. Sjung sången och vänta en stund och se om barnet själv pekar på en bild. Om inte, välj igen en bild och sjung sången. Du kan också peka på ett par bilder och samtidigt berätta vilka sånger man kan sjunga till bilderna. Så att barnet vet vilken sång som kommer att sjungas om det pekar på bilden. När barnet pekar på t ex elefanten, säg ” du vill sjunga om elefanten”. Sjung sedan sången.

5

6


Ladda ner ppt "Bilbusståg båtkarusellvill inte hus stjärna kogrishästtokigt katthundgetlammmusmera råttaelefanthajkrokodilapaannat."

Liknande presentationer


Google-annonser