Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Stockholmsbörsen under mer än 50 år Årlig procentuell kursutveckling.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Stockholmsbörsen under mer än 50 år Årlig procentuell kursutveckling."— Presentationens avskrift:

1

2 Stockholmsbörsen under mer än 50 år Årlig procentuell kursutveckling

3 Historiska börsår Stockholmsbörsen under mer än 100 år 2011 2012 2010 2009

4 Upp- och nedgång på börsen Marknadspsykologin Optimism Iver Tjusning - lycka Eufori Oro Förnekande Rädsla Desperation Panik Kapitulation Nedslagenhet Depression Hopp Lättnad Optimism “Oj – vad smart jag är!” “Hur kunde jag ha så fel?” “Tillfälligt bakslag – jag är en långsiktig investerare” Maximal avkastningspotential Maximal risk att placera

5 Känslor och investeringar går inte ihop (Stockholmsbörsen - AFGX) 1998-2009, per 2009-09-30 Oj, kursen går upp. Bäst att hålla ett öga på den. Om jag väntar ännu längre kommer jag att missa tåget. KÖP!. Vilken tur att jag inte väntade! Jag utnyttjar nedgången och köper lite mer Suveränt! Med den här kursnivån dubblar jag mitt innehav. Det är inte sant, kursen har halverats. Det här måste vara en bottennotering. Varför säger inte experterna något? Nu får det vara nog, jag säljer mitt innehav och ska aldrig mer köpa aktier. Vilken tur att jag sålde allt. Det kommer att krascha igen. Vad var det jag sa? Vad är det nu som händer? Jag visste hela tiden att det här skulle hända. För tusan, jag köper igen. Det är ju billigare än förra gången jag köpte.


Ladda ner ppt "Stockholmsbörsen under mer än 50 år Årlig procentuell kursutveckling."

Liknande presentationer


Google-annonser