Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Italienska för nybörjare BBC – La mappa misteriosa.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Italienska för nybörjare BBC – La mappa misteriosa."— Presentationens avskrift:

1 Italienska för nybörjare BBC – La mappa misteriosa

2 www.bbc.co.uk/languages/it alian  Italienska för nybörjare  Utgår från en historia i 12 delar – någon har hittat en mystisk karta (mappa misteriosa)och man ska följa ledtrådarna för att hitta det försvunna receptet.  Utspelar sig i Bologna, man får följa huvudpersonerna runt i staden medan de letar efter ledtrådar.

3  Huvudpersonerna kommunicerar med dig, det är du som inlärare som har kartan.  Detta innebär att du känner dig delaktig och du inbjuds till att kommunicera högt och svara på frågor.  Förutom att man under avsnittet får olika frågor och svar, mest fraser, så finns det tillhörande ord och grammatikövningar till varje avsnitt.

4  Finns också externa länkar till extra övningar och grammatikförklaringar till exempel.  Även ”user guide” och ”teacher guide” och förklaring till vad man lär sig vid varje avsnitt.

5 Positivt  Känns modernt och tilltalande.  Autentiskt språk om än lite förenklat.  Interaktivt, man inbjuds att tala högt även om man inte får feedback på det man sagt.  Huvudpersonerna ställer frågor till dig som du ska svara på under programmet.  Man får följa dem runt Bologna i olika situationer, kulturellt inslag.  Gratis! Man behöver egentligen inte ens logga in.  Mycket hörförståelse.  Finns tips på hur man kan anpassa nivån, även om man inte har rena nybörjare.

6 Negativt  Funktionen med textning på engelska/italienska verkar inte fungera, finns bara utan text.  Sidan har inte uppdaterats på ett tag. De skriver dock att de inte har några planer på att ta bort den.  En del av de externa länkarna fungerar inte längre.  Mycket lite egen produktion.

7 Startsidan

8 De olika avsnitten

9 Första avsnittet

10

11 Sammanfattning  Mycket bra på det stora hela!!  Annorlunda och interaktivt på ett roligt sätt. Inte så lätt att hitta video/audio material på italienska för nybörjare som inte känns alltför tillrättalagt.  Mina elever i steg 3 har provat lite – var positiva – även om någon kommenterade att personerna i filmen tittade läskigt på dem!  Synd att materialet inte uppdateras längre och att en del funktioner inte fungerar.


Ladda ner ppt "Italienska för nybörjare BBC – La mappa misteriosa."

Liknande presentationer


Google-annonser