Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Italienska för nybörjare

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Italienska för nybörjare"— Presentationens avskrift:

1 Italienska för nybörjare
BBC – La mappa misteriosa

2 www.bbc.co.uk/languages/italian Italienska för nybörjare
Utgår från en historia i 12 delar – någon har hittat en mystisk karta (mappa misteriosa)och man ska följa ledtrådarna för att hitta det försvunna receptet. Utspelar sig i Bologna, man får följa huvudpersonerna runt i staden medan de letar efter ledtrådar. Introduktionen på engelska, man behöver inte kunna någon italienska men man bör förstå en del engelska.

3 Huvudpersonerna kommunicerar med dig, det är du som inlärare som har kartan.
Detta innebär att du känner dig delaktig och du inbjuds till att kommunicera högt och svara på frågor. Förutom att man under avsnittet får olika frågor och svar, mest fraser, så finns det tillhörande ord och grammatikövningar till varje avsnitt. ----- Mötesanteckningar ( ) ----- Man uppmuntras att gå tillbaka och se avsnittet igen efter övningarna för att se om man kan förstå mer.

4 Finns också externa länkar till extra övningar och grammatikförklaringar till exempel.
Även ”user guide” och ”teacher guide” och förklaring till vad man lär sig vid varje avsnitt.

5 Positivt Känns modernt och tilltalande.
Autentiskt språk om än lite förenklat. Interaktivt, man inbjuds att tala högt även om man inte får feedback på det man sagt. Huvudpersonerna ställer frågor till dig som du ska svara på under programmet. Man får följa dem runt Bologna i olika situationer, kulturellt inslag. Gratis! Man behöver egentligen inte ens logga in. Mycket hörförståelse. Finns tips på hur man kan anpassa nivån, även om man inte har rena nybörjare.

6 Negativt Funktionen med textning på engelska/italienska verkar inte fungera, finns bara utan text. Sidan har inte uppdaterats på ett tag. De skriver dock att de inte har några planer på att ta bort den. En del av de externa länkarna fungerar inte längre. Mycket lite egen produktion. Eleverna verkade gilla det, även på steg tre.

7 Startsidan En del av sidorna här fungerar inte.

8 De olika avsnitten Man kan se alla avsnitten här.

9 Första avsnittet

10

11 Sammanfattning Mycket bra på det stora hela!!
Annorlunda och interaktivt på ett roligt sätt. Inte så lätt att hitta video/audio material på italienska för nybörjare som inte känns alltför tillrättalagt. Mina elever i steg 3 har provat lite – var positiva – även om någon kommenterade att personerna i filmen tittade läskigt på dem! Synd att materialet inte uppdateras längre och att en del funktioner inte fungerar.


Ladda ner ppt "Italienska för nybörjare"

Liknande presentationer


Google-annonser