Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tvättstugan Tvättstugan är en gemensam utrymme för människor som bor i flerbostadshus. Enligt Statistiska Centralbyrån tvättar 41% av de som bor i flerbostadshus.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tvättstugan Tvättstugan är en gemensam utrymme för människor som bor i flerbostadshus. Enligt Statistiska Centralbyrån tvättar 41% av de som bor i flerbostadshus."— Presentationens avskrift:

1 Tvättstugan Tvättstugan är en gemensam utrymme för människor som bor i flerbostadshus. Enligt Statistiska Centralbyrån tvättar 41% av de som bor i flerbostadshus i Sverige flitigt. Här kommer några regler som flera bostadsföreningar och bostadsbolagen har satt upp i sina tvättstugor. Tvättstugan är också ett ställe där konflikter förekommer. I slutet av presentationen redovisas de vanligaste orsakerna till bråk i tvättstugan.

2 Tvättstugan 1. Boka ett pass åt gången. Respektera den bokade tiden Ett pass är 3 till 4 timmar lång. Bokning gör man genom: En lista där man skriver upp sig på. En bokningstavla med en låscylinder. Datorn eller en elektroniskt låda på digitalt sätt. Dag/Tid7-1212-2717-22Grovtvätt Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag OBS! Bokade pass som inte nyttjas efter 30 minuter kan någon annan ta över.

3 Tvättstugan 2. Följ instruktionerna för varje tvättmaskin, torktumlare, torkrum, torkskåp, mangel mm för bästa resultat. På tvättmaskiner och torktumlarna står oftast instruktioner hur man använder dem.

4 Tvättstugan 3. Städa efter dig. Man har en skyldighet att städa efter sig. Golvytorna, luddfiltret på torktumlaren och golvbrunnar.

5 Tvättstugan 4. Stäng dörren när du lämnar tvättstugan. En del stänger inte dörren efter sig. Detta påverkar den elektroniska låset som en del tvättstugor har.

6 Konflikter i tvättstugan De vanligaste orsakerna till konflikter i tvättstugan är, enligt en undersökning gjord av Hyresgästföreningen, följande: 1: Tvätt- och torktider 2: Städning 3: Bokningssystemet 4: Ludd i torktumlaren 4: Tvättmedelsfacket är inte ursköljt. 6: Hot och påhopp 6: Andra skäl 7: Stulen tvätt Tvättstugan

7 Källor: http://www.flickr.com/photos/svensktvattstuga Svensktvättstuga: http://www.hsb.se/mitt/akern/lokaler/tvattstuga/ordning-och-regler?select=1.98644 HSB: http://www.hsb.se/stockholm/venus/boendeinformation/tvattstugorna?select=1.36922 http://www.hemhyra.se/TipsForHyresgaster/Sidor/Så-undviker-du-bråk-i-tvättstugan.aspx Hem&Hyra Robert Svahns tvättstugeschema Egna bilder


Ladda ner ppt "Tvättstugan Tvättstugan är en gemensam utrymme för människor som bor i flerbostadshus. Enligt Statistiska Centralbyrån tvättar 41% av de som bor i flerbostadshus."

Liknande presentationer


Google-annonser