Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

More News!. Världens näst största järnmalmsleverantör, Rio Tinto, har satt priserna för leveranser till japanska Nippon Steel för.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "More News!. Världens näst största järnmalmsleverantör, Rio Tinto, har satt priserna för leveranser till japanska Nippon Steel för."— Presentationens avskrift:

1 More News!

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13 Världens näst största järnmalmsleverantör, Rio Tinto, har satt priserna för leveranser till japanska Nippon Steel för ett år framåt. Avtalet innebär ett prisras på hela 30 procent. Enligt Jernkontoret blir avtalet vägledande för många andra förhandlingar och även för svenska priser. LKAB är just nu ifärd med att förhandla motsvarande avtal med sina stora kunder SSAB och Rautaruukki. Kommunikationsdirektör på LKAB, Lotta Fogde, säger att LKAB följer efter de stora aktörernas avtal, men att hon inte är säker på om årets riktmärke ännu är färdigt. Den kinesiska ståljätten Boasteel har framfört krav på prissänkningar på 40-50 procent. En kombination av den globala lågkonjunkturen och flera års kraftiga prishöjningar ligger bakom prisraset. Källa: Corren.se More News!

14

15


Ladda ner ppt "More News!. Världens näst största järnmalmsleverantör, Rio Tinto, har satt priserna för leveranser till japanska Nippon Steel för."

Liknande presentationer


Google-annonser