Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Leader – en metod för landsbygdsutveckling Leader betyder Länkar mellan åtgärder för att utveckla landsbygdens ekonomi.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Leader – en metod för landsbygdsutveckling Leader betyder Länkar mellan åtgärder för att utveckla landsbygdens ekonomi."— Presentationens avskrift:

1

2 Leader – en metod för landsbygdsutveckling

3 Leader betyder Länkar mellan åtgärder för att utveckla landsbygdens ekonomi

4 Fyra inriktningar 1. Samarbete mellan olika program- områden i vårt land och övriga Europa 2. Matförädling, ekologiskt odlande, närproducerat m.m. 3. Natur och mark – att tillgängliggöra den för fler 4. Kultur, hälsa, besöksnäring

5 Nyckelord LEADER Underifrånperspektiv Samarbete Lokal kunskap Trepartnerskap Innovativa arbetssätt LAG-beslut (eng. Local Action Group))

6 Flytande Evenemang Projektet skall bygga en flytande mobil utomhusscen. Syftet med scenen är att nå olika målgrupper genom olika typer av evenemang, t ex teatrar, konserter, idrottsevenemang samt ge möjligheter för fler turistaktiviteter i närområdet

7 Greve Gomer Projekt “Greve Gomer” syftar till att utveckla båtturismen på sjön Anten genom att bland annat knyta ihop ön Loholmen och Gräfsnäs slottspark med hjälp av båttrafik, anordna olika kulturarrangemang på ön, kartlägga och visa Loholmens historia genom utställningar samt röja upp och iordningställa ön för besökare

8 Gyllene Hinden Projektet vill göra Hindås känt inom konstnärsområdet. Projektet syftar till att skapa en mötesplats för konstnärer och konsthantverkare. Konstnärerna skall också kunna ställa ut sina verk och försälja dem

9 Nääs Arena Projektet syftar till att utveckla kulturlivet samt höja attraktionsvärdet för besökare till Nääs Slottsområde. För detta ändamål kommer projektet bl a att etablera en utomhusscen

10 Göteborgs Insjörikes konstrunda Projektet syftar till att etablera en stor konstrunda med öppna ateljéer som involverar konstnärer och konsthantverkare i Partille, Lerum, Mölndal, Alingsås och Härryda. Bygga upp ett stort nätverk av konstnärer och konsthantverkarer, kulturarbetare, konstföreningar, företag och sponsorer i ovanstående kommuner.

11 Tidernas Tollered “Tidernas Tollered” är ett projekt som syftar till att bevara och levandegöra historien om ett svenskt brukssamhälles förändring genom fyra århundraden. Projektet ska locka och underlätta för besökare att ta del av den unika berättelsen om hur anpassning och framgång i det moderna samhället kan gå hand i hand med bevarandet av kulturarvet.

12 Jonsereds Amfiteater Projekt ”Jonsereds Amfiteater” vill under en 1 ½ år uppföra och bygga upp en verksamhet kring en Amfiteater i Jonsered. I projektet ingår såväl byggandet som nyttjandet av teatern. Samt en kulturhistorisk vandring med musik och teater från fabriksområdet upp till herrgården. Arrangemangen skall bidra till ett ökat intresse för att besöka Jonsereds Trädgårdar, Café grindstugan, Rosengaraget m.m.

13 MUG Mobilisering unga i Gräfsnäs Projektet vill genomföra olika riktade aktiviteter för en yngre målgrupp för att få fler personer engagerade i Gräfsnäsparken. Man kommer att vid två tillfällen arrangera en större flipperturnering som man räknar drar ca 100 deltagare per tillfälle. Projektet kommer även arrangera LAN-party vid minst två tillfällen. Dessutom kommer man att renovera en äldre karusell - modell slänggunga - som ett projekt för skoltrötta som vill arbeta praktiskt med händerna.

14 Ångbåt i sjön Anten I samverkan mellan bygdens föreningar och företag renovera och iståndsätta en ångbåt byggd 1867 för trafik på sjön Anten. Under projekttiden kommer samarbeten och nätverk byggas med likande verksamheter inom Leaderområdet (elbåten i Sävelången och ångbåten Herbert i Alingsås). Man tror att ångbåten kommer att få stor uppmärksamhet och komplettera befintligt turistutbud.

15 Jonsereds Skattkammare Projektet vill skapa ett unikt pedagogiskt besökscentrum för skola och allmänhet, riktat till hela Västra Götalandsregionen, där besökaren på ett aktivt och kreativt sätt ska få möjlighet att ta del av en alldeles speciell miljö och kulturhistoria. Detta ska ske genom att besökaren erbjuds olika aktiviteter i form av exempelvis dramatiseringar i brukets museum, workshops och upplevelsevandringar i natur och samhälle.

16 Kulturstigen Kulturstigen ska knyta samman det gamla bondesamhället i Lexby med Jonsereds industrihistoria. Det innebär att denna promenadväg ska kunna kittla såväl barn, unga och gamla att vilja upptäcka natur- och kulturhistoria. Stigen, cirka 1 mil lång, ska ge människorna som vandrar där mersmak för natur- och kulturupplevelser och inspiration för fortsatta vandringar. Intresserade föreningar ska samverka kring aktiviteter för att på så sätt locka fler till kulturstigen.


Ladda ner ppt "Leader – en metod för landsbygdsutveckling Leader betyder Länkar mellan åtgärder för att utveckla landsbygdens ekonomi."

Liknande presentationer


Google-annonser