Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av Oliver och Emil. En kort historia om Internet Datorn uppfanns i slutet av 1950-talet. Det var då man försökte koppla ihop flera datorer för att skicka.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av Oliver och Emil. En kort historia om Internet Datorn uppfanns i slutet av 1950-talet. Det var då man försökte koppla ihop flera datorer för att skicka."— Presentationens avskrift:

1 Av Oliver och Emil

2 En kort historia om Internet Datorn uppfanns i slutet av 1950-talet. Det var då man försökte koppla ihop flera datorer för att skicka meddelanden och dela dokument. Det var USA’s militär som utvecklade det tidiga nätet.

3 Domän namn Ett domännamn är på internet ett namn på en administrativ helhet på Internet. Organisationers offentliga tjänster (såsom e-post och webbplatser) och enskilda datorer kan ofta nås med hjälp av domännamnet.

4 Ip adresser IP-adresser är den grundläggande standarden för trafik på internet. Man kan ta reda på sin egen IP-adress genom att gå in på www.whatsmyip.orgwww.whatsmyip.

5 DNS DNS betyder Domain Name System och är ett system för att förenkla adressering av datorer på IP-nätverk som till exempel Internet.

6 Webbadresser En webbadress, också känt som URL (Uniform Resource Locator), är den teckensträng som idetifierar en webbplats. URL uppfanns 1989 av Tim Berners-Lee i samband med lanseringen av World Wide Web.


Ladda ner ppt "Av Oliver och Emil. En kort historia om Internet Datorn uppfanns i slutet av 1950-talet. Det var då man försökte koppla ihop flera datorer för att skicka."

Liknande presentationer


Google-annonser