Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nepalmössan med knut Alla mått inkluderar sömnsmån Jag fick lära mig den här varianten av en släkting i USA. Det finns alltså inte något mönster utan jag.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nepalmössan med knut Alla mått inkluderar sömnsmån Jag fick lära mig den här varianten av en släkting i USA. Det finns alltså inte något mönster utan jag."— Presentationens avskrift:

1 Nepalmössan med knut Alla mått inkluderar sömnsmån Jag fick lära mig den här varianten av en släkting i USA. Det finns alltså inte något mönster utan jag har försökt återskapa stegen jag gjort. Nepalmössan med knut Alla mått inkluderar sömnsmån Jag fick lära mig den här varianten av en släkting i USA. Det finns alltså inte något mönster utan jag har försökt återskapa stegen jag gjort.

2 Två likadana delar, sy ihop räta mot räta. Längd från botten till toppen, 11 inches Grain of fabric Stretch of fabric. Längd 7,5 inches Märkning så att delarna i mössan hamnar rätt. 3,75 inches från kanten. Två likadana delar, sy ihop räta mot räta. Längd från botten till toppen, 11 inches Grain of fabric Stretch of fabric. Längd 7,5 inches Märkning så att delarna i mössan hamnar rätt. 3,75 inches från kanten.

3 Delarna när de är ihopsydda. Jag har använt en overlockmaskin men det går lika bra att använda an vanlig symaskin. Se bara till att sy med en söm som är lite elastisk, typ trikåsöm och trimma bort lite av tyget runt sömmen så att det inte blir för tjockt när man vänder mössan rätt. Delarna när de är ihopsydda. Jag har använt en overlockmaskin men det går lika bra att använda an vanlig symaskin. Se bara till att sy med en söm som är lite elastisk, typ trikåsöm och trimma bort lite av tyget runt sömmen så att det inte blir för tjockt när man vänder mössan rätt.

4 Sy ihop center back seam, räta mot räta. Pressa sömsmånen. Stretch of fabric, 7 inches Markera i hörnet för att kunna passa ihop med övriga markeringar så att mössan blir rak. Grain of fabric, 5,5 inches. Denna del placeras på en vikning. Tyget är alltså vikt där. Center back seam. Markera i hörnet för att kunna passa ihop med övriga markeringar så att mössan blir rak. Sy ihop center back seam, räta mot räta. Pressa sömsmånen. Stretch of fabric, 7 inches Markera i hörnet för att kunna passa ihop med övriga markeringar så att mössan blir rak. Grain of fabric, 5,5 inches. Denna del placeras på en vikning. Tyget är alltså vikt där. Center back seam. Markera i hörnet för att kunna passa ihop med övriga markeringar så att mössan blir rak.

5 Ihopsydd. När den är ihopsydd vik ner den på längden, aviga mot aviga. Pressa. Ihopsydd. När den är ihopsydd vik ner den på längden, aviga mot aviga. Pressa.

6 Nåla ”mudden” mot avigsidan på mössan. Se till att markeringarna matchar! Nåla ”mudden” mot avigsidan på mössan. Se till att markeringarna matchar!

7 Sy sedan samman de tre lagren runt om. Det blir alltså tre lager med själva mössan (ett lager) och ”mudden” (två lager då den är vikt). Vänd sedan mössan rätt. Här med ”mudden” nerfälld. Vänd upp ”mudden”. Sy sedan samman de tre lagren runt om. Det blir alltså tre lager med själva mössan (ett lager) och ”mudden” (två lager då den är vikt). Vänd sedan mössan rätt. Här med ”mudden” nerfälld. Vänd upp ”mudden”.

8 Knyt en knut av mössans topp! FÄRDIG! Knyt en knut av mössans topp! FÄRDIG!


Ladda ner ppt "Nepalmössan med knut Alla mått inkluderar sömnsmån Jag fick lära mig den här varianten av en släkting i USA. Det finns alltså inte något mönster utan jag."

Liknande presentationer


Google-annonser