Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Proffs. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Proffs. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan."— Presentationens avskrift:

1 Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Proffs. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan Visa bildspel. Klicka därefter med musen och nästa bild kommer fram

2 När du har fått användarnamn och lösenord och loggat in till Friskverktyget - Privat, och accepterat användaravtalet kommer följande sida fram. Här kan du välja mellan olika alternativ

3 På varje sida finns alltid sex olika ikoner längst upp till vänster, vilka hjälper dig. Klickar du på huset till vänster kommer du till min sida där du kan byta lösenord, se dina sparade uppgifter osv.

4 Klickar du på anteckningsblocket kommer en ruta fram där du kan skriva ner dina tankar och reflektioner

5 Klickar du på den tredje ikonen från vänster, kan du skriva in dagens planerade och utförda aktiviteter

6 Klickar du på skrivaren kan du skriva ut det aktuella dokumentet
Klickar du på skrivaren kan du skriva ut det aktuella dokumentet. När du klickar på skrivaren omvandlas även det aktuella dokumentet till en pdf-fil. Det innebär att du kan skicka det vidare till någon person som du arbetar med.

7 Klickar du på frågetecknet dyker det upp en hjälpruta som vägleder dig och ger dig instruktioner.

8 Om du klickar på ikonen längst till höger kommer du till föregående sida

9 I Friskverktyget finns flera arbetsplatsutvecklingsprogram som vänder sig till dig som önskar arbeta med utvecklingen på arbetsplatsen. Du väljer det område som du är mest intresserad av och som stämmer överens med dina/era behov och önskemål. Du kan välja mellan nedanstående områden:  

10 I Friskverktyget - Proffs kan man enkelt och snabbt kartlägga hälso- och stressprofiler.

11 I Friskverktyget – Proffs Finns förslag på hur du kan arbeta med olika arbetsglädjegrupper och/eller Må bra-grupper.

12 I Friskverktyget - Privat finns flera självhjälpsprogram
I Friskverktyget - Privat finns flera självhjälpsprogram. Som abonnent på Friskverktyget – Proffs har du även tillgång till Friskverktyget – Privat. Om du önskar mer information om de olika självhjälpsprogrammen kan du bara logga in på Friskverktyget – Privat. Nedanstående självhjälpsprogram finns i Friskverktyget – Privat:

13 I Friskverktyget - Proffs finns olika formulär att välja mellan, se här till vänster.

14 Det här är exempel på några av de 26 frågor som finns i friskformuläret

15 Här är svaren från en arbetsplats där samtliga 100 personer har besvarat friskformuläret och vi ser hur svaren fördelar sig mellan könen

16 Klickar du på råd kommer följande sida fram
Klickar du på råd kommer följande sida fram. Här kan du sedan välja mellan olika områden, och få olika råd, se här till vänster. Dessa råd kan du använda till att förbättra arbetsmiljön, skapa en friskare arbetsplats eller förbättra hälsan hos andra personer.

17 Under menyn aktiviteter kan du välja mellan aktivitetskalendern och framgångs-dagboken

18 I aktivitets-kalendern kan du lägga till nya aktiviteter och nya mål

19 I framgångsdagboken kan du skriva in dina dagliga små och stora framgångar

20 Här bredvid kan du välja olika övningar inom det område som du är intresserad av. Övningarna är av olika slag. Övningarna kan du använda i olika sammanhang för att förbättra arbetsmiljön, skapa friskare arbetsplatser och/eller hjälpa andra människor att må och fungera bättre. Du kan välja mellan olika typer av övningar

21 Du kan välja mellan flera hundra tips inom olika områden
Du kan välja mellan flera hundra tips inom olika områden. Dessa tips kan du förmedla till andra för att skapa en friskare arbetsplats och/eller hjälpa andra att må och fungera bättre.

22 I Arkiv finns följande:
Här hittar du checklistor inom en rad olika områden. I friskbiblioteket presenteras dels litteratur som vi refererar till och dels andra böcker och artiklar som kan vara av intresse inom de områden som behandlas i Friskverktyget - Proffs. I länktips  finns olika hemsidor/webbadresser inom arbetsmiljö- och hälsoområdet. I regler  finns olika föreskrifter och lagar inom arbetsmiljöområdet.

23 I Friskverktyget – Proffs kan du få olika typer av hjälp.

24 Det finns bland annat en expertgrupp som kan besvara dina frågor
Det finns bland annat en expertgrupp som kan besvara dina frågor. Expertgruppen består av pedagoger, psykologer, arbetslivsexperter, hälsocoacher, näringsexpert, läkare.

25 Det här var några exempel på hur du kan använda Friskverktyget - Proffs. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor och funderingar


Ladda ner ppt "Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Proffs. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan."

Liknande presentationer


Google-annonser