Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Valhajen Valhajen är 20 meter lång och världens största haj och fisk. Det är därför den kallas valhaj. Men valhajen andas med gälar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Valhajen Valhajen är 20 meter lång och världens största haj och fisk. Det är därför den kallas valhaj. Men valhajen andas med gälar."— Presentationens avskrift:

1 Valhajen Valhajen är 20 meter lång och världens största haj och fisk. Det är därför den kallas valhaj. Men valhajen andas med gälar.

2 Mer om valhajen Valhajen lever i några delar av Indonesiens
varma vatten. Synd att den inte lever i Sverige(s vatten). FS HALLÅ.

3 Valhajens föda AAH! MUMS Valhajen äter bara krill och plankton och den ger sig inte på människor. Det är tvärtom. Dykare gillar att rida på valhajen. Vi (Adam och Hans) skulle vilja prova det.

4 Narvalen Narvalen är 6 meter lång och lever i nordatlanten(Arktis).
HEJDÅ! Narvalen är 6 meter lång och lever i nordatlanten(Arktis). Den har bara 2 tänder och då ingår det långa, skruvade spjutet som sitter på nosen.

5 Narvalsjakt För att jaga narvalar måste man använda harpun och kajak och jakten är väldigt populär i Arktis.                    

6 Narvalshornsförsäljning
Fram till 1600-talet sålde man narvalshorn till Europa, men dom ljög och sa att det var enhörningshorn. Man trodde att enhörningshorn hade magiska, helande krafter. Det var elakt att ljuga om det, tycker vi (Adam och Hans).

7 Miljö Valhajen behöver ganska mycket utrymme och varmt vatten för att överleva. Till skillnad från Narvalen som lever i Arktis kalla och isiga vatten.

8 Rädda valhajen och narvalen
Kom ihåg att även valhajen och narvalen också påverkas av våra föroreningar och av växthuseffekten. Med andra ord, tänker ni på miljön så tänker ni på valhajen och narvalen.

9 Eftertexter. Producenter: Hans Moosberg och Adam Meyer.
Bokkällor: Hajar och Arktis (Natur och Kultur har skrivit båda två). Internetkällor: Google.se och Unga fakta.se. Fakta om: Valhajar och narvalar. Eftertexter av: Hans Moosberg och Adam Meyer. Ljudeffekter: Hans Moosberg. Animeringar: Hans Moosberg och Adam Meyer. Pratbubblor: Hans Moosberg och Adam Meyer.


Ladda ner ppt "Valhajen Valhajen är 20 meter lång och världens största haj och fisk. Det är därför den kallas valhaj. Men valhajen andas med gälar."

Liknande presentationer


Google-annonser