Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av Jan Sandström Av Gunilla Bergström Av Jan Sandström.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av Jan Sandström Av Gunilla Bergström Av Jan Sandström."— Presentationens avskrift:

1

2

3 Av Jan Sandström

4 Av Gunilla Bergström

5 Av Jan Sandström

6 Ur Charlie och Lola

7 Ur Kyrkogårdsboken

8 Ur Bu och Bä

9 Av John Bauer

10 Ur Lilla spöket Laban av Inger och Lasse Sandberg

11 Av Elsa Beskow

12 Av Sven Nordqvist

13 Av Gunilla Hansson

14 Av Stina Wirsén

15 Ur Idiot av Oskar K.

16 Ur Den arge av Gro Dahle & Svein Nyhus

17 Ur Snäll av Gro Dahle & Svein Nyhus

18 UPPGIFT: Du ska illustrera (göra en bild till) ett textstycke ur din saga med hjälp av foto i kombination med annan teknik.

19 STEG FÖR STEG: 1.) Välj ett textstycke ur en saga eller barnbok – av mina uppkopierade. När Lillsnurken och Lång-Adde kom ut på fältet njöt de av de utsträckta vidderna och vinden som fläktade. De såg upp mot himlen och en stor glad sol tittade ned på dem. Lillsnurken sa: - Med en sån stor och fin sol kan man väl inte annat än att vara glad. Och Lång-Adde nickade och svarade: - Vi sätter oss här och tänker lite på dom där blåbären som vi ska plocka. (Ur Lillsnurken och Lång-Adde på utflykt av Erika Ribbmalm)

20 2.) Fundera över hur din illustration ska se ut så att den tilltalar läsaren och fångar stämningen i texten. Är texten rolig? Sorgsen? Läskig? Sagolik? Tänk på färger, mönster, ljus/mörker, komposition m.m. Jag vill göra en glad och söt bild, som passar den mysiga stämningen i denna barnbok. Solen ska vara stor och gul och glad. Jag tänker mig Lillsnurken som någon typ av djurliknande figur, medan Lång-Adde är mer en människa.

21 3.) Ta ett foto med egen kamera eller lånad, som sedan kommer vara grunden för din bild (t.ex. bakgrund). Säg till mig om du behöver låna kamera. 4.) Skriv ut bilden ELLER maila bilden till mig så skriver jag ut den (detta bör ske före torsdagen den 8/3 så att du kan sätta igång och jobba då, annars blir det mindre tid). Jag fotograferar ett fält i närheten av där jag bor. Sedan skriver jag ut bilden.

22 5.) Med ditt utskrivna foto som grund ska du nu lägga till saker i bilden (t.ex. figurer eller saker) för att illustrera texten. Du kan måla, teckna, klippa och klistra – direkt på fotot eller på separat papper som sedan limmas fast. Jag ritar några skisser av hur Lillsnurken och Lång-Adde ska se ut. Jag väljer den jag är mest nöjd med och färglägger i material jag tycker passar. (Akvarellfärger.) Jag bestämmer mig för att göra solen av bl.a. klippt gult papper.

23 Sedan placerar jag in mina figurer på fotot på ett sätt som gör att bilden får en bra balans.

24


Ladda ner ppt "Av Jan Sandström Av Gunilla Bergström Av Jan Sandström."

Liknande presentationer


Google-annonser