Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

1 Linnea Grundström, projektledare.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "1 Linnea Grundström, projektledare."— Presentationens avskrift:

1 www.innovationssluss.se 1 2011-11-02Linnea.grundström@nll.se Linnea Grundström, projektledare

2 2 www.innovationssluss.se2011-11-02Linnea.grundstrom@nll.se Partners och Finansiärer  Samverkansprojekt mellan NLL, Almi och Region Västerbotten där NLL är projektägare.  Finansieras av de ovan skrivna samt medel från Europeiska Regionala utvecklingsfonden  En av 10 innovationsslussar i landet.

3 3 www.innovationssluss.se2011-11-02Linnea.grundstrom@nll.se

4 4 www.innovationssluss.se2011-11-02  Landstinget ska bland annat ¤ bedriva hälso- och sjukvård ¤ ge folktandvård till barn o ungdomar upp till 20 års ålder.  Landstinget ska också medverka till ¤ regionens utveckling ¤ skapa förutsättningar för en god livsmiljö. Detta genom att ge ekonomiskt och annat stöd till kultur, kollektivtrafik och de mindre företagens utveckling  Då kan man ju ställa sig frågan…pysslar vi bara med hälso och sjukvård? Njaa, jag vill nog säga nej på den frågan.  Jag menar att det finns alltid alternativ. Vet vi hur sjukvård ska bedrivas? Är receptet som vi har i handen nu det bästa? Finns det mer/annat vi kan göra för att få en ännu mer effektiv, säker och tillgänglig vård. Svaret är självklart och det är JA!  Kanske är det svårt att se kopplingen mellan idéer och innovationer och det vi håller på med…för hallå…vi ska ju hålla på med sjukvård…eller…?  Föregående bilder har ju i allra högsta grad med sjukvård att göra! OCH de är dessutom INNOVATIONER!

5 5 www.innovationssluss.se2011-11-02 Innovationsprocessen Linnea.grundstrom@nll.se

6 6 www.innovationssluss.se2011-11-02  Vi har ju en massa förändringsarbeten ute i verksamheterna, Genombrottsmetoden, Lean, Kaizen. Trots alla dessa fantastiska förändringsarbeten så saknas det arbete med utveckling av produkter, tjänster och system.  Om inte vi inom vården som bäst känner till vad som funkar för patienten och för oss som jobbar, om inte vi kommer med idéerna och utvecklingen, VEM SKA DÅ GÖRA DET? Någon slipsnisse som inte har en sportmössa om hur det ska gå till!? Nääe…  Alla vill ju komma till en arbetsplats där man känner att man utvecklas och få vara kreativ. En rolig arbetsplats som man kan vara stolt över och som gärna är så attraktiv att folk knackar på dörren för att få komma och jobba.  Vi vill att människor runt om i landet tänker att: ”Jäklar vad duktiga och kreativa dem är uppe i Norrbotten, många nya innovationer, små företag som växer upp och dessutom en helt fantastisk miljö…Kanske vi ska ta och flytta dit?”  Vi får rätt så ofta höra att det inte finns tid till att sätta sig ner och ”uppfinna saker”.  Man kan ställa sig frågan om vi har råd att inte ta oss tid. Varför inte avsätta 10 minuter på varje arbetsplatsträff och fråga: Har ni sett några behov/problem? Är det någon som har en lösning?  Det känns viktigt att vi systematiskt frågar efter och fångar upp dessa frågor. Det skapar en tillåtelse att ha en idé, det bidrar sakta men säkert också till en kulturförändring som är otroligt nödvändig om vi ska klara framtidens utmaningar inom hälsa, vård och omsorg.  Vi tänker oss även någon form av idélotsar. Personer som finns tillgängliga i verksamheterna. Någon som kan ta emot och lotsa idébäraren vidare i rätt riktning och som finns nära verksamheten, det känns också viktigt.

7 7 www.innovationssluss.se2011-11-02Linnea.grundstrom@nll.se

8 8 www.innovationssluss.se2011-11-02 Friktionsband till krycka, Christine Lundberg Linnea.grundstrom@nll.se

9 9 www.innovationssluss.se2011-11-02Linnea.grundstrom@nll.se Det är så att vem som helst kan bli en innovatör…faktiskt!

10 10 www.innovationssluss.se2011-11-02 Avslutningsvis:  Prova att tänk i nya banor i förbättringsarbetet,  Bidra till att skapa en tillåtande attityd, pusha varandra i idétänket  Ta er tid och ställ frågan, vilket behov/problem finns det,  Ta vara på de goda idéerna,  För guds skull….Gör verkstad av era idéer!!

11 11 www.innovationssluss.se2011-11-02  Visioner utan aktivitet är dagdrömmar,  Aktivitet utan visioner är tidsfördriv,  Visioner i aktivitet kan förändra världen Linnea.grundstrom@nll.se

12 12 www.innovationssluss.se2011-11-02Linnea.grundstrom@nll.se Vi på Innovationsslussen. Din idé kan hjälpa andra, vi hjälper dig att förverkliga den! Luleå, Almi, Agneta Löf Rådgivare 0920-379 29, 070-586 79 29 agneta.lof@almi.se agneta.lof@almi.se Luleå, Almi, Kristiina Starck Rådgivare 0920-379 02, 070-586 79 02 kristiina.starck@almi.se kristiina.starck@almi.se Luleå, NLL, Per-Olof Egnell Koordinator,Projektledare Näringsliv 070-298 88 95 per-olof.egnell@nll.se per-olof.egnell@nll.se Luleå, NLL, Linnea Grundström Projektledare idébärare 072-210 93 35 linnea.grundstrom@nll.se linnea.grundstrom@nll.se Luleå, NLL, Greta Isaksson Administratör, Informatör 0920-28 46 19 greta.isaksson@nll.se greta.isaksson@nll.se


Ladda ner ppt "1 Linnea Grundström, projektledare."

Liknande presentationer


Google-annonser