Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Det är det enda vapnet som har verktyg.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Det är det enda vapnet som har verktyg."— Presentationens avskrift:

1 Det är det enda vapnet som har verktyg.
Härjedalen Det är det enda vapnet som har verktyg.

2 Landskapsdjur och -blomma
Björn är Härjedalens djur, för de flesta björnar som finns i Sverige finns i Sonfjällets nationalpark som ligger i Härjedalen. Mosippan är Härjedalens blomma för det växer många Mosippor där.

3 Här ligger Härjedalen Härjedalen ligger under Jämtland. Härjedalen ligger vid Norge och där är andra landskap också. De är Jämtland, Medelpad, Dalarna och Hälsingland.

4 Samhällen I Härjedalen finns det inte någon stad, men Sveg är det största samhället. Namnet Sveg betyder böjning och krökning. Sveg har det namnet, för att ån Ljusnan gör en krökning där.

5 Turism I Härjedalen finn det mycket att göra, t.ex. åka skidor, se på björnar, och vilda myskoskar. Det är det enda stället som har myskoxar. Många i Härjedalen jobbar med turism för att tjäna pengar. I Härjedalen finns det en nationalpark att åka till. Den heter Sonfjället. Det är där björnarna finns.

6 Myskoxar Man kan se myskoxar i Härjedalen uppe i nordväst. Den kan väga upp till 400 kg. Dem trivs bäst i kallt klimat. Men djup snö har de svår att gå i för att de har korta ben och tung kropp.


Ladda ner ppt "Det är det enda vapnet som har verktyg."

Liknande presentationer


Google-annonser