Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Jordens försvunna skatter

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Jordens försvunna skatter"— Presentationens avskrift:

1 Jordens försvunna skatter
Av Jens Hansegård När och hur fann man Inka-guldet? Var ligger Kokosön och vad fanns det för skatt där? Vad fann man för skatt i Herihors gravkammare? Var är Djingis Khans skatt? Var ligger sjörövare Svartskäggs skatt? Allt finns att läsa i denna lättlästa fakta bok.

2 Lilla Krokodil vill inte!
Av Birde Poulsen Lilla krokodil vill inte bli passad, han gråter. Stora och lilla isbjörn försöker trösta honom. De gör en snögrotta lilla krokodil hjälper till, sen vill han inte gå hem.

3 Lilla krokodil får en vän
Av Birde Poulsen Lilla krokodil får leka med lilla isbjörnen, de klättrar i träd. Lilla krokodil biter lilla isbjörn så han trillar ner. Aj, aj, det var inte snällt, men sen busar lilla isbjörn.

4 Cirkusloppor på luffen
Av Lena Sjöberg Lopporna kom till Spanien för fem år sedan och nu vill de ha ett hem. De får akta sig för skor och sprickor på vägen. Lopporna bor med en myra bakom kyrkan. De tränar varje förmiddag för att upprtäda på cirkus.

5 Hugo- Elak, blodtörstig och jättefarlig?
Av Mia Nilsson Det farligaste djuret är Hugo säger ryktet. Hugo var från början en cirkusartist som var mycket berömd, men de andra djuren knuffade honom av cirkuståget. Han är snäll, bakar, städar och stickat. Mest saknar han någon som kommer och hälsar på. Men alla de andra djuren är rädda för Hugo.

6 Rödluvan och vargen Återberättad av Bennet Ford Rödluvan ska gå till sin sjuka mormor med nybakta kakor från mamma. Hon fick inte söla på vägen och inte tala med någon främling. Men då kom vargen smygande ur skogen.

7 Vampyrernas bal Av Martin Widmark 12 boken om Nelly Rapp. Det är presidentval hos vampyrerna. Det står mellan Elena som kräver fritt blod åt alla och Rauf som vill att de håller till bland skuggorna för att kunna skapa ett bättre vampyrliv tillsammans.

8 Mitzi i mitten Av Mårten Sandén
Mamma och pappa för liv hemma hela tiden, skratt, dans, musik och bråk. Mitzi tycker om när det är tyst, som när hon spelar schack med farfar. En dag blir mamma och pappa så osams att de inte kan bli sams igen. Då rycker farfar in.

9 Toro! Toro! Av Michael Morpurgo Antonio bor i Andalusien. De föder upp tjurar och Antonios bäste vän är den svarta tjurkalven Paco. När han förstår att Paco är tänkt för tjurfäktning, bestämmer han sig för att rädda Paco.

10 Cirkusdeckarna och äppelmysteriet
Av Dan Höjer Cirkus publiken häpnar över tvillingarna Kasper och Katinkas otroliga konster. Men vad de inte vet är att tvillingarna älskar mysterier. När den dyrbara äppeltavlan försvinner så tar de upp förföljelsen av tjuvarna.


Ladda ner ppt "Jordens försvunna skatter"

Liknande presentationer


Google-annonser