Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till Högskolan på Åland SEMINARIUM om Läs- och skrivovana MÅLET är att utbyta kunskaper, erfarenheter, idéer och glädjeämnen TID: den 27 – 28.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till Högskolan på Åland SEMINARIUM om Läs- och skrivovana MÅLET är att utbyta kunskaper, erfarenheter, idéer och glädjeämnen TID: den 27 – 28."— Presentationens avskrift:

1

2 Välkomna till Högskolan på Åland SEMINARIUM om Läs- och skrivovana MÅLET är att utbyta kunskaper, erfarenheter, idéer och glädjeämnen TID: den 27 – 28 augusti 2004 PLATS: Högskolans lokaler på Östra Skolgatan 2 i Mariehamn på Åland

3 DE-projektet Vi har arbetat i fyra år på vårt projekt (DE-projektet) om bristande läs- och skrivredskap bland första årets högskolestuderande på Åland. Nu vill vi dela med oss av våra resultat. Samtidigt – och mest av allt – vill vi utbyta erfarenheter med lärare i liknande situationer i vårt grannskap.

4 DE-projektet DE-projektet är ett lärandeprojekt både och för lärare och för studerande. Projektet tar sin utgångspunkt i erfarenheterna av att det varje år finns en mindre grupp studerande som inte har tillräckligt funktionellt läs- och skrivredskap i relation till de skriftspråkliga kraven i utbildningen.

5 DE-projektet Målet med DE-projektet är att språklärarna vid Högskolan på Åland utvecklar ett expertkunnande om hur man (med relativt enkla medel) stödjer utvecklingen av studerandes läs- och skrivredskap. Målet för de studerande med bristande läs- och skrivredskap är att överta strategier som kännetecknar skickliga läsare och skrivare.

6 DE-projektet Vi har arbetat i fyra år på vårt projekt (DE-projektet) om bristande läs- och skrivredskap bland första årets högskolestuderande på Åland. Nu vill vi dela med oss av våra resultat. Samtidigt – och mest av allt – vill vi utbyta erfarenheter med lärare i liknande situationer i vårt grannskap.


Ladda ner ppt "Välkomna till Högskolan på Åland SEMINARIUM om Läs- och skrivovana MÅLET är att utbyta kunskaper, erfarenheter, idéer och glädjeämnen TID: den 27 – 28."

Liknande presentationer


Google-annonser