Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Översikt  Förra gången  Minitest – Vilka är Shaytans två främsta vapen?  Nåd till fienderna  Nåd till de troende.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Översikt  Förra gången  Minitest – Vilka är Shaytans två främsta vapen?  Nåd till fienderna  Nåd till de troende."— Presentationens avskrift:

1

2 Översikt  Förra gången  Minitest – Vilka är Shaytans två främsta vapen?  Nåd till fienderna  Nåd till de troende

3 Nåd till fienderna وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ Vi har sänt dig [Muhammad] enbart av nåd till alla folk. (Koranen 21:107) Profeten sa: ”Sannerligen är jag inget annat än en nåd som har givits som en gåva.” 1

4 Nåd till fienderna Ibn Abbas sa: ”Den som tror på Allah och på Uppståndelsens dag kommer få nåd i både detta liv och i det efterkommande liv. Den som inte tror på Allah och Hans sändebud kommer skyddas från att gå under via Guds straff så som tidigare nationer gick under, exempelvis att de svaldes av jorden eller förintades via en våldsam stormvind.”

5

6 Nåd till fienderna ”Den nya religionen, islam, uppmuntrade de troende att studera Allahs verk – och vetenskapen bygger än idag på deras resultat.” ”Islam lade grunden till den moderna vetenskapen.” ”Även om det sällan erkänns idag, präglas den så kallade ’västerländska’ vetenskapen i hög grad av tankegångar och metoder som utvecklats av arabiska lärda.”

7 Nåd till fienderna ”Muhammeds religiösa tankar blir början på en politisk utveckling som ger vetenskapen möjlighet att blomstra.” ”Arabiska läkare grundade helt enkelt den moderna medicinen.” ”Även det moderna sjukhusväsendet har arabiska rötter.” ”Det som har fått störst betydelse för eftervärlden dock uppfinnandet av den vetenskapliga metoden.”

8 Nåd till fiendena En av följeslagarna sa: ”Oh Guds sändebud, åkalla (dua) Allah mot avgudadyrkarna.” Profeten svarade: ”Sannerligen har jag inte skickats som en förbannelse. Istället har jag skickats som en nåd.” 2 (Muslim)

9 Nåd till fiendena Stympa eller lemlästa soldater Kvinnor, barn och äldre Munkar och religiösa figurer Sjuka, blinda Djur, bränna ner träd, förgifta vattenkällor, förstöra hus (al-Mughni av Ibn Qudâmah) وَقَاتِلُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَكُمْ وَلاَ تَعْتَدُواْ إِنَّ اللّهَ لاَ يُحِبِّ الْمُعْتَدِينَ ”Kämpa för Allahs sak mot dem som för krig mot er, men var inte de första som griper till vapen; Gud älskar sannerligen inte angriparna.” (Koranen 2:190)

10 Nåd till fiendena  Sulayman ibn ’Âmirs rapport om Mu’âwiyah, romarna och ’Amr ibn ’Abasah Profeten sa: ”Om någon har ett avtal med ett folk borde han inte ändra dess villkor eller avbryta det. Istället måste han vänta tills det går ut eller slänga tillbaks avtalet på dem under likvärdiga villkor.”

11 Nåd till fiendena  ”Krossa dem mellan två berg.” 3  ”Förlåt dem, de vet inte vad dem gör.”  Den unge Usama (ålder?) och fienden från Banu Murra som sa trosbekännelsen (shahadah)  Khalid ibn al-Walid och avrättandet av fiender – Banu Jadhimah – Abd ar-Rahman ibn Awf – ”Oh Allah, jag är oskyldig för vad Khalid ibn Walid har gjort.”  Profetens intåg och erövring av Mekka  Ali och duellen

12 Nåd till de troende لَقَدْ جَاءكُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُم بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُوفٌ رَّحِيمٌ ”Ett sändebud har nu kommit till er, [en man] ur era [egna] led. [Tanken] att ni kan drabbas av straff tynger hans sinne, alla hans omsorger gäller er. Han ömmar för de troende, full av kärlek.” (Koranen 9:128)

13 Nåd till de troende فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ ”I Sin barmhärtighet lät Gud dig visa dem mildhet, om du hade varit sträng och hård och tillslutit ditt hjärta [för dem], skulle de helt säkert ha dragit sig ifrån dig. Glöm därför nu [deras fel] och be Gud förlåta dem. Inhämta deras råd i de angelägenheter [som är av vikt] och när du väl har fattat ditt beslut, sätt då din lit till Gud; Gud älskar dem som sätter lit till Honom.” (Koranen 3:159)

14 Nåd till de troende Profeten sa: ”Oh Allah, om någon ansvarar över en grupp av människor i min ummah och sedan är hård mot dem, var då hård mot honom. Om någon ansvarar över en grupp av människor i min ummah och sedan är mjuk mot dem, var då mjuk mot honom.” (Muslim)

15 Nåd till de troende Profeten sa: ”Den som inte är barmhärtig mot människor kommer Allah inte vara barmhärtig mot.” 4 (Muslim)

16 Nåd till de troende Profeten sa: ”Barmhärtigheten tas inte ifrån någon förutom den olycklige.” (at-Tirmidhi) Profeten sa: ”De som är barmhärtiga kommer den Barmhärtige förbarma sig över. Var barmhärtig mot de som är på jorden och Den som är i himlen kommer vara barmhärtig mot dig.” (at-Tirmidhi)

17 Profetens tillbedjan SMS-listan Jazakallah khayr!

18 Profetens tillbedjan Profeten: ”Vad ska jag med denna värld till? Liknelsen mellan mig och denna värld är inget annat än liknelsen om en man som har ridit under en stekhet dag, som söker skugga under ett träd för en timme under dagen. Står upp och reser vidare.”


Ladda ner ppt "Översikt  Förra gången  Minitest – Vilka är Shaytans två främsta vapen?  Nåd till fienderna  Nåd till de troende."

Liknande presentationer


Google-annonser