Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad är kyrka? Hur är man kyrka?. Kyrka/församling Ekklesia - kallad ut ur ”det av Gud ihopkallade folket som har samlats för att lyssna till honom och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad är kyrka? Hur är man kyrka?. Kyrka/församling Ekklesia - kallad ut ur ”det av Gud ihopkallade folket som har samlats för att lyssna till honom och."— Presentationens avskrift:

1 Vad är kyrka? Hur är man kyrka?

2 Kyrka/församling Ekklesia - kallad ut ur ”det av Gud ihopkallade folket som har samlats för att lyssna till honom och fira gudstjänst inför hans ansikte.”

3 Rötterna… - katolska (allmänna) - ortodoxa (renläriga) - protestantiska (protest)

4 Protestant - lutherska - baptismen - karismatiska

5 Men hur blev det så här?

6 Nutida, men inte rotlösa…

7 Tillbaks till 0 (år 33…) Hur?

8 Apg. 2:42ff

9 De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna. Och fruktan kom över alla, och många under och tecken gjordes genom apostlarna. Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt. De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde. Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje. De prisade Gud och var omtyckta av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta.

10 Trohet Överlåtelse Gemenskap Under och tecken Omtyckta

11 Utgångspunkten och målet är tillbedjan

12 Så vad är vi? Korskyrkan Aneby Etable 1881

13 Så vad är vi? Korskyrkan Aneby Anno 2010

14 Korskyrkan Aneby – detta är vårt vittnesbörd: enkla vanliga människor som mött Gud, som tror att mötet med Jesus förvandlar våra liv och att han delar vår vardag. Jesus är här och han bryr sig. Innanför huden – utan konstiga uttryck och uppskruvade manér. Vi ska göra det så enkelt som möjligt för människor att bejaka sin tro; men också så utmanande att man vill sträcka sig vidare.

15 Visa att vi tror på det vi tror på Inte forcerade, utan genomtänkta och trygga Inte åskådare, utan delaktiga PÅ RIKTIGT! För det finns hopp!

16 Med rötter - inte rotlösa Med hopp - inte hopplösa - Så sträcker vi oss framåt

17 Korskyrkan Aneby Anno 2010 PÅ RIKTIGT!


Ladda ner ppt "Vad är kyrka? Hur är man kyrka?. Kyrka/församling Ekklesia - kallad ut ur ”det av Gud ihopkallade folket som har samlats för att lyssna till honom och."

Liknande presentationer


Google-annonser