Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

BILDSKÖNE BENGTSSON & TATUERADE JOHANSSON en teaterpjäs

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "BILDSKÖNE BENGTSSON & TATUERADE JOHANSSON en teaterpjäs"— Presentationens avskrift:

1 BILDSKÖNE BENGTSSON & TATUERADE JOHANSSON en teaterpjäs
önskar Gott Nytt 2010 Foto Per Kristiansen

2 BILDSKÖNE BENGTSSON & TATUERADEJOHANSSON av Frans van Hal En helaftonsföreställning i Ynsgjö om två förrymda brottslingar som gömmer sig för polisen under nästan två år, Harald Bengtsson och Folke Johansson. Två begåvade killar, som lider av starkt utanförskap och känsla av att vara kränkta och oönskade. Två hemlösa som isolerar sig i en koja i skogen utan värme, vatten och el. Vad händer? Hur överlever de? De planerar Den Stora Stöten som ska lösa allt. En kvinna och en hälare hjälper dem. Men inget går som de planerat… Harald – skådespelare Tobias Aspelin Folke skådespelare Pierre Wetter Sara - skådesp Katarina Weidhagen Fotograf Dan Sköld, färgbilder

3 ” Jag ska ha min del ! ” ( Harald)

4 ” Du tar inte pengarna. Då skjuter jag dig som en hund ! ” (Folke)

5 ” Du får kyssa mig om du vill !” (Sara)
” Har du varit till sjöss? ” (Sara) ” Jag har aldrig varit längre än till västkusten, förutom en sväng till Norge. ” (Folke)

6 ” Kära älskade Gud, ett sista skåp med mycket pengar, det är allt jag önskar, så att jag kan laxera Sverige ur arslet på mig. ” (Harald) ” Från den dagen du stal pengarna på järnvägsstationen, slutade du att vara mitt barn! ” (Modern)

7 ”Jag räknar pengarna och du gräver fram allt vi har. ” (Harald)

8 ”Jag har gått i cirklar i hela mitt liv. Poliser överallt. Alla lögner
”Jag har gått i cirklar i hela mitt liv. Poliser överallt. Alla lögner. Ingen vet vem jag är". (Harald)

9 ”Kom igen nu Folke, det här tjänar ingenting till! ”(Harald)

10 Harald Bengtsson blev tidigt faderslös och växte upp hos morföräldrar.
Efter många år på anstalter lyckades han bryta sin brottsliga karriär vid 52 års ålder. Han försörjde sig som skräddare och dog i Göteborg Harald var synnerligen begåvad men helt förskjuten av sin familj. Folke Johansson också uppvuxen hos sina morföräldrar. Han fortsatte sin kriminella bana ända fram till sin död i Göteborg 1982. Vad vi vet hade de aldrig mer kontakt med varann.

11 Anstaltsturné i Sverige under 2010
Vi planerar att spela en kortversion av ”Bildsköne Bengtsson och Tatuerade Johansson” specialgjord för Kriminalvården. Det är aldrig kört! Distans och perspektiv på hur det är idag genom en historia bakåt skillnaderna är inte stora. Hur andra ser på oss lägger grunden för hur vi ser på oss själva. Att tidigt bli sviken, kränkt och försummad av vuxna och klara sig bäst man kan som liten - ger inga bra odds. Kronisk bitterhet föder hat, misstro och revolt. Vi vill visa på att det ALDRIG är kört, man kan vända och försonas med sig själv och stifta fred med det förflutna. Svårt men inte omöjligt. Pjäs, utställning och samtal Vi har med oss en utställning om Harald och Folkes liv. Vi är tre skådespelare som spelar 50 min teater Efteråt finns det möjlighet till samtal om vad publiken sett. Vi har med oss en enkel scenografi som kan rymmas överallt. Timmermansgatan 8, Stockholm, , Kontaktperson Katarina Weidhagen


Ladda ner ppt "BILDSKÖNE BENGTSSON & TATUERADE JOHANSSON en teaterpjäs"

Liknande presentationer


Google-annonser