Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi var i en park med brännande drakar När vi åkte till hekla gillade vi inte musik. Island är en vacker ö.där bor mycket folk.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi var i en park med brännande drakar När vi åkte till hekla gillade vi inte musik. Island är en vacker ö.där bor mycket folk."— Presentationens avskrift:

1 Vi var i en park med brännande drakar När vi åkte till hekla gillade vi inte musik. Island är en vacker ö.där bor mycket folk.

2 Island har många exportvaror som till exempel lax och lamm Island har en hel del delfiner. Vi gillade att fotografera Vi cyklade till hekla Med cyklandet blev vi starka

3 Tjejerna tyckte att dom skulle rida runt Island istället för att gå till fots. Vi killar tog in på ett värds hus med tv spel.i Akuregri. Till Island är det trångt i bilen. Vi var på disco och dansade det var kul Marsianer ser man inte ofta

4 Högst upp på snaefells topp finns glaciären,det tjocka istäcket som aldrig smälter och bär namnet snaefellsjökull,Glaciär eller jöklar finns på de högsta islänska fjällen.Europas största inlands is,glaciären vatnajökull ligger påsydöstra,island.Ytan är 8400 kvadratkilometer. Hekla är islands mest kända vulkan.Under medeltiden trodde man i Sverige och Danmark att häxorna flög dit på påsk.”Dra åt häcklefjäll” var förr en vanlig svordom.Hekla har haft femton utbrott under historisk tid och har ofta spritt död och förintelse över island. Vi skyndade oss till alla kända saker

5 1986 FIRADE REYKJAVIK SITT 200-ÅRSJUBILEUM. REYKJAVIK ÄR ISLANDS HUVUDSTAD. IDAG HAR REYKJAVIK DRYGT 90 000 INVÅNARE. TILLSAMMANS MED SINA GRANNKOMMUNER MOSFELLSVEIT,KOPAVOGUR,GARDABAER,HAFNARFJÖRDU- -R OCH SELTJARNARNES BILDAR REYKJAVIK ETT TÄTBEBYGGT OMRÅDE DÄR MER ÄN AV ISLANDS CA 250 00 INVÅNARE ÄR BOSATTA. MEN ÄVEN OM REYKJAVIK INTE ÄR STÖRRE ÄN T.EX ÖREBRO ÄR DEN I MÅNGA AVSEENDEN RIKTIG HUVUDSTAD. HÄR I REYKJAVIK FINNS ETT RIKT KULTURLIV,MUSEER,BRA RESTURANGER OCH MÅNGA MÖJLIGHETER ATT ROA SIG NATTETID.


Ladda ner ppt "Vi var i en park med brännande drakar När vi åkte till hekla gillade vi inte musik. Island är en vacker ö.där bor mycket folk."

Liknande presentationer


Google-annonser