Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Agenda 18 och 19 oktober Grundläggande information om hur DNS-hierarkin ser ut och fungerar Olika roller, vad är auktoritativ och resolver? Vad är ett.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Agenda 18 och 19 oktober Grundläggande information om hur DNS-hierarkin ser ut och fungerar Olika roller, vad är auktoritativ och resolver? Vad är ett."— Presentationens avskrift:

1 Agenda 18 och 19 oktober Grundläggande information om hur DNS-hierarkin ser ut och fungerar Olika roller, vad är auktoritativ och resolver? Vad är ett ”Resource Record” Vad är NS, MX, TXT, A, AAAA och PTR RR? Hur fungerar DNSSEC? Visa DNS/DNSSEC i Linux och Windows Server 2012 Torbjörn visar och kursdeltagarna tittar, lyssnar och ställer frågor. Videokonferens kl 09.00-12.00 (mötesrummet öppnas 08.30)

2 Workshop i Kalmar 1’a november Repetition från 18-19 oktober Labb med hantering av DNS/DNSSEC i BIND och/eller Windows server 2012 Val av registrar Signering av er första domän! Signering av två “skarpa” domäner i Linux och en 2012-server Vad är SOA och hur ställer man de värdena optimalt? Deltagarna får en virtuell Ubuntu innan och har de tillgång till 2012-server så kan den vara med också. Vi installerar dig från www.isc.org på plats.www.isc.org Preliminär plats, Brofästet Kalmar, tider prel 10.00-17.00 ( anpassat till flygtiderna)

3 Agenda 6 och 9 november Vad är DANE Vad är och hur gör man en delegering? in-addr.arpa Labb med delegering av subdomän ip6-arpa Felsökning och kontroll av DNS med dig och andra hjälpmedel Aktivering av DNSSEC på delegerad domän DNSSEC mer på djupet Avancerad konfigurering av DNS i BIND och/eller Windows vid ”hidden master” Loggning – BIND enbart Deltagarna har dig installerat från första dagens pass. Videokonferens heldag tider prel 9-16


Ladda ner ppt "Agenda 18 och 19 oktober Grundläggande information om hur DNS-hierarkin ser ut och fungerar Olika roller, vad är auktoritativ och resolver? Vad är ett."

Liknande presentationer


Google-annonser