Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Osäkerhet i vittringsberäkningar i relation till effekter av helträdsuttag (grot-uttag) Bengt Olsson Institutionen för ekologi, SLU.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Osäkerhet i vittringsberäkningar i relation till effekter av helträdsuttag (grot-uttag) Bengt Olsson Institutionen för ekologi, SLU."— Presentationens avskrift:

1 Osäkerhet i vittringsberäkningar i relation till effekter av helträdsuttag (grot-uttag) Bengt Olsson Institutionen för ekologi, SLU

2 Försökslokaler i Halland Tönnersjöheden / t103 - Försök med grot-uttag Skogaby - Försök med närings-tillförsel Halmstad

3

4

5

6 Ca and P concentratins in needle litter Stem-only harvesting Whole-tree harvesting Ca P Olsson & Egnell, in prep.

7 Ca- halter i markvatten (50 cm) T103 - HallandLövliden - Västerbotten Zetterberg & Olsson 2011 (IVL rapport)

8 En preliminär budget för Ca-flöden i en ung granskog i Halland, under beståndsåldern 15-26 år

9 Några slutsatser – och nya frågor Interna källor (frigörelse från organiskt material) är mindre än interna sänkor (upptag), men hur blir det senare under omloppstiden? Upptag i biomassa visar stor variation, en stor del av behandlingseffekten ligger där. Vittringsskattningen verkar rimlig – men den är i sin tur också byggd på näringsbudget för Skogaby. Behövs skattningar med andra metoder?


Ladda ner ppt "Osäkerhet i vittringsberäkningar i relation till effekter av helträdsuttag (grot-uttag) Bengt Olsson Institutionen för ekologi, SLU."

Liknande presentationer


Google-annonser