Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Det slutliga resultatet av ett implementeringsarbete bestäms av interaktionen mellan - de som vill introducera metoden - tänkta användare - den nya metoden.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Det slutliga resultatet av ett implementeringsarbete bestäms av interaktionen mellan - de som vill introducera metoden - tänkta användare - den nya metoden."— Presentationens avskrift:

1 Det slutliga resultatet av ett implementeringsarbete bestäms av interaktionen mellan - de som vill introducera metoden - tänkta användare - den nya metoden - omständigheter som råder

2 Curriculum-Based Motivation Group A Five Session MI Group Intervention Ann Fields Hollifield Associates 2004

3 Motivationscirkeln Ambivalenskorset Alternativt beteende Värderingar Levande linjal

4 Genomgång av cirkeln Diskussion om hur vi är funtade angående förändringar Deltagarna får var sin motivationscirkeln och bli ombedda att pricka in var dem befinner sig (glöm inte att specificera ett målbeteende!) just nu.

5 Att identifiera ett gemensamt målbeteende Att ”brain storma” Att varje deltagare fylla i sitt eget kors.

6 ”Let’s Do It Lista” Problemlösning

7 Lista av värderingar Varje kursdeltagare väljer 6 stycken som är mycket viktiga.

8

9 1. Bekräftelse 2. Empati: acceptans av person/lyhördhet/värme 3. Frågor: slutna – öppna; utvecklande 4. Reflektivt lyssnande 5. Summeringar 7. MI-anda: framkallande stil 14. Undvikande av förhållningssätt som är oförenliga med MI. Var det ett bra samtal?

10 Mandat från arbetsledning Mål Innehåll / dagordning

11 Tidsram, frekvens mm. Vem ska vara med? Lokal Utrustning, material Ekonomi

12 Vad ska vi åstadkomma? Positiva, konkreta och mätbara. Utvärdering?

13 BÖRS Kerstins samtal ? ? 1,2,3 övning

14 För- begrundande Begrundande Förberedelse Handling Bibehållande Återfall

15 Samarbete Autonomi Locka fram Diskrepans Rulla med motstånd Argumentera inte Kompetenskänsla Empati Bekräfta Öppna frågor Reflektioner Sammanfattningar Skalfrågor Ambivalensutforskning U-E-U Menyer Motiverande Samtal – En Sammanfattning Efter idé av Viv Mumby


Ladda ner ppt "Det slutliga resultatet av ett implementeringsarbete bestäms av interaktionen mellan - de som vill introducera metoden - tänkta användare - den nya metoden."

Liknande presentationer


Google-annonser