Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En arena för skolutveckling, IT och lärande, 20-21 maj 2010, Nacka Strand.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En arena för skolutveckling, IT och lärande, 20-21 maj 2010, Nacka Strand."— Presentationens avskrift:

1 En arena för skolutveckling, IT och lärande, 20-21 maj 2010, Nacka Strand

2 Kommunal E-strategi Skolbesök Flera kommuner 1 till 1 – Rättviseperspektiv – Kompensatoriska hjälpmedel Forskning – Falkenberg – Maine Erfarenhetskapital – länkar – Skapa förutsättningar

3 En grupp skolpersonal från Karlskrona deltog i ”Framtidens Lärande” i Stockholm i maj 2010. Konferensen inleddes med ett seminarium om kommunal strategi med IT, alternativt verksamhetsbesök på olika skolor..

4 Konferensen handlar mycket om hur man med hjälp av IT som stöd kan utveckla och omdefiniera det pedagogiska arbetssättet.

5 I ett stort antal kommuner pågår ett arbete under rubriken ”En-till-en”, där varje elev och lärare har egen dator i skolan, såväl som hemma. Konceptet stöds av forskningsresultat som visar positiva effekter på elevernas lärande. Forskning vid olika universitet pågår samtidigt i de olika projekten.

6 Ett stort erfarenhetskapital finns i de kommuner där ”En-till-en”-projekten genomförs. Särskilt viktig är samsynen mellan personal och ledning, avseende förberedelser och att skapa förutsättningar för att lyckas med en god pedagogisk utveckling. Skolan ska utbilda eleverna inte bara för ett nutida utan för ett framtida samhälle, där digital kompetens är en grund för att kunna delta i ett demokratiskt samhälle.

7 Gruppen tror att ett pedagogiskt utvecklingsarbete i Karlskrona kommer att leda till ett behov av att inleda ett ”En-till- en”-projekt.

8 Niclas EllisKatarina Starberg Mattias LiedholmÅke Stridh Björn PettersonViveca Syrén Kjell Prahl För mer information: www.karlskrona.se/framtidenslarande Här finns länkar till dokument som gruppen sammanställt, intressanta länkar i ämnet såsom rapporter och föreläsningar, samt möjlighet till diskussion.


Ladda ner ppt "En arena för skolutveckling, IT och lärande, 20-21 maj 2010, Nacka Strand."

Liknande presentationer


Google-annonser