Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Katrin Bartfai Jansson och Johanna Joneklav 2013-05-14.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Katrin Bartfai Jansson och Johanna Joneklav 2013-05-14."— Presentationens avskrift:

1 Katrin Bartfai Jansson och Johanna Joneklav 2013-05-14

2

3 Syfte Näracancer.se skapar trygghet för unga anhöriga till dem som har cancer genom gemenskap och kunskap.

4 Vår målgrupp 18% av cancerpatienterna har barn under 18 år (USA) Omräknat till Sverige: 9000 föräldrar/år Vid 21 års ålder har vart 15:e barn upplevt att en förälder drabbats av cancer (Finland)

5 Behov Ungdomar vill ha information Ungdomar vill ha stöd som bygger på äkthet och ömsesidiga relationer Ungdomar vill inte oroa sina föräldrar Föräldrar vill ha stöd från vården i hur de ska informera sina barn Personal i somatisk vuxenvård ska kunna tala med och om barn

6 Värdegrund Vi strävar efter att stärka användarnas egen förmåga att hantera sin situation. Näracancer.se ska stötta och främja sådant som gör att barn och unga får följa sin normala utveckling. Alla som berörs av cancer behöver få veta vad som händer: näracancer.se ger ärlig och åldersanpassad information utan försköningar, men tänker på att inte skapa onödig oro. Näracancer.se ska arbeta för att främja kommunikation inom de drabbade familjerna, mellan unga anhöriga och mellan unga anhöriga och sjukvården.

7 Vision Näracancer.se ska bli ett självklart ställe för ungdomar att söka sig till för stöd och information när någon de bryr sig om har eller har haft cancer.


Ladda ner ppt "Katrin Bartfai Jansson och Johanna Joneklav 2013-05-14."

Liknande presentationer


Google-annonser