Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Reggio Emilia Loris Malaguzzi var en av föregångarna av den pedagogiska filosofi som Reggio Emilia står för ”Ett barn har hundra språk, men berövas.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Reggio Emilia Loris Malaguzzi var en av föregångarna av den pedagogiska filosofi som Reggio Emilia står för ”Ett barn har hundra språk, men berövas."— Presentationens avskrift:

1

2 Reggio Emilia

3

4 Loris Malaguzzi var en av föregångarna av den pedagogiska filosofi som Reggio Emilia står för ”Ett barn har hundra språk, men berövas nittionio”

5 Reggio Emilia bygger på en stark tro på alla människans möjligheter en djup respekt för barnet en stark övertygelse om att alla föds intelligenta med en stark drift att utforska världen.

6 ”Den tredje pedagogen” En viktig del i Reggio Emilias arbetssätt är miljön som kallas för den tredje pedagogen Den borde vara i ständig utveckling och process, där pedagogerna utgår från barnet, ålder, deras intressen och behov.

7 Miljön i förskolan ska vara så pedagogisk upplagd som möjligt

8 Miljön ska vara tydlig och lättillgänglig Barnen skall på egen hand och på sina egna villkor kunna använda sig av det material som finns på förskolan

9 Rummen är indelade i olika ”stationer” dvs. olika verksamhetshörnor t.ex. för lugna leker…

10 …byggnad

11 Vi som jobbar på förskolan vill göra om vår miljö enligt Reggio Emilias pedagogik Vi vill att olika material står tillgängligt för barnen, vilket ger barnen impulser i deras tänkande, handlande och kreativitet. Miljön på förskolan ska ha spännande atmosfär som inbjuder till nyfikenhet hos barn

12 Så här ser det ut idag

13 Välkomna tillbaka att se förändringen Hälsningar Pedagogerna


Ladda ner ppt "Reggio Emilia Loris Malaguzzi var en av föregångarna av den pedagogiska filosofi som Reggio Emilia står för ”Ett barn har hundra språk, men berövas."

Liknande presentationer


Google-annonser