Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ULLFROTTÉ AB.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ULLFROTTÉ AB."— Presentationens avskrift:

1 ULLFROTTÉ AB

2 ULLFROTTÉ AB – FÖRETAGET
Grundades 1969 i Östersund 100% ägare Gränsfors Bruks Moderbolag AB Familjeföretag med sex försäljningsbolag/ producerande företag 100 % tillverkning Östersund

3 PRODUKTIONEN: MERINOULL
Materialet i Woolpower består av två tredjedelar fin merinoull och en tredjedel syntetmaterial. Merinoullen kommer från merinofår i Australien och Patagonien som har ull vars fibrer är mycket tunnare och således mjukare och behagligare än ull från europeiska får.

4 PRODUkTIONEN: GARNET Merinoullen tvättas, spinns till garn och färgas hos ett företag i Tyskland. Garnet kommer till oss i Östersund som stora trådrullar.

5 PRODUKTIONEN: MASKINERNA
Alla maskiner är special-tillverkade. Med hjälp av maskinerna rundstickas ärmar, ben och bål. För bästa möjliga passform och komfort stickas varje plaggdel och storlek på individuella stickmaskiner med olika diametrar på nålbäddarna.

6 PRODUKTIONEN: FROTTÉÖGLOR
Frottéöglorna är en av hemlig-heterna bakom Ullfrotté Original. Öglorna binder nämligen luft mellan kroppen och plagget för att skapa maximal isolation.

7 PRODUKTIONEN: FORMNING
Efter tvätt och torkning formas materialet på metall- och spännramar med hjälp av värme och vattenånga. Detta för att plaggen ska bli släta och få rätt form.

8 PRODUKTIONEN: SÖMNAD De färdigstansade delarna sys ihop för att bilda ett färdigt plagg. Varje plagg sys av en och samma sömmerska.

9 PRODUKTION: PACKNING Alla plagg förpackas i kartonger eller i sockhylsor med varumärket Woolpower.

10 PRODUKTIONEN: DISTRIBUTION
Från lagret skickas Woolpower-produkter ut till hela världen, till 25 olika internationella marknader. Omkring 70 % går på export.

11 CERTIFIERAD PRODUKTION
Kvalitet ISO 9001 Miljö ISO 14001 Öko-Tex 100 CE Certifikation EN 531

12 WOOLPOWER PRODUKTER Alla plagg ingår i ett system Kroppsnära plagg
Förstärkningsplagg Accessoarer Sockor Barn 200, 400, 600 och 800 g/m2 5 färger Unisex XS-XXXL

13 MULESING Bakgrund: ett ingrepp som utförts på Merinofår i framförallt Australien sedan 30-talet. Uppmärksammades i media i februari 2008 Ullfrotté AB:s garnleverantör har styrt om ullinköpen till Patagonien

14 MILJÖASPEKTER PÅ ULL Markförstöring - erosion
Bekämpningsmedel mot skadeinsekter Ulltvätt och krympfribehandling med klor IWS, International Wool Secretariat arbetar för att minska miljöpåverkan Ekologisk ull

15 TVÄTT Svenskar tvättar 200kg/år och person = 1,8 miljoner ton
765 miljoner kWh/år för tvätt – 68 miljoner m3 vatten/år 2500 miljoner kWh/år för torktumling Ull är självrenande Kräver låg temperatur Lite tvättmedel Vädring Lättvättat


Ladda ner ppt "ULLFROTTÉ AB."

Liknande presentationer


Google-annonser