Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En projektbeskrivning. Historik Jönköpings kommun har sex vänorter. Tre av dem är inblandade i detta projekt. Svendborg i Danmark, Bodö i Norge och Kuopio.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En projektbeskrivning. Historik Jönköpings kommun har sex vänorter. Tre av dem är inblandade i detta projekt. Svendborg i Danmark, Bodö i Norge och Kuopio."— Presentationens avskrift:

1 En projektbeskrivning

2 Historik Jönköpings kommun har sex vänorter. Tre av dem är inblandade i detta projekt. Svendborg i Danmark, Bodö i Norge och Kuopio i Finland. Jönköping/Huskvarna har haft förbindelser med de nordiska vänorterna alltsedan 1940-talet. Kontakterna idag är främst på formell nivå mellan kommunledningarna samt ungdomsutbyte inom föreningar och skolor. Under ht 2007 inbjöds jag som ledare av internationaliseringsgruppen på Rosenlundsskolan att delta i en tre dagars konferens i Kågö/Danmark där grunden för olika projekt lades. I samarbete med tre kollegor från Danmark, Finland och Norge startade vi projektet STOP VIOLENCE. På skolan bjöd jag in en av mina engelskgrupper att delta i projektet. Under tre möten med våra nordiska vänorter kommer vi att presentera projektet och hitta möjliga lösningar till frågan.

3 Vision I framtiden kommer kunskap och respekt för internationellt arbete vara framgångsrika kriterier för att skapa en hållbar utveckling för samhällen runt omkring i världen. Effektiv användning av teknologi är ett viktigt verktyg för att nå denna vision. Med LearnIt projektet vill vi förbereda undomar och göra dem medvetna om detta.

4 1.Arbete utifrån Lpo 94. 2.Att utveckla skicklighet i ett främmande språk. 3.Elever lär sig att kommunicera över Internet – Med levande bilder och tal 4.Eleverna får ett internationellt perspektiv och ett konkret samarbete över landsgränserna. 5.Eleverna lär sig om de nordiska vänorterna. 6.Eleverna lär sig att hantera dagens teknologi, och på det viset är rustade för att möta morgondagens. Varför LearnIt?

5 Här är gänget som deltar.

6 Datum för mötena Test meeting 112.3.08 (Wed) endast med lärarna08:30 - 09:30 Test meeting 22.4.08 (Wed) klassen presenterar sig08:30 – 09:30 1. meeting3.4.08 (Thu) What is violence?09:00 – 10:00 2. meeting 9.4.08 (Wed) What causes violence? 08:30 – 09:30 3. meeting 17.4.08 (Thu) How can we stop existing violence? How can we avoid violence in the first place? 09:00 – 10:00

7 Projektet kommer under hösten att löpa vidare och kommer via e-twinning kopplas till andra skolor inom EU. Peter Gegenheimer Projektledare


Ladda ner ppt "En projektbeskrivning. Historik Jönköpings kommun har sex vänorter. Tre av dem är inblandade i detta projekt. Svendborg i Danmark, Bodö i Norge och Kuopio."

Liknande presentationer


Google-annonser