Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sveriges första miljöcertifierade passivhus I Sverige enl Energimyndigheten för passivhus byggas i Umeå och det görs av framtidens branschfolk: eleverna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sveriges första miljöcertifierade passivhus I Sverige enl Energimyndigheten för passivhus byggas i Umeå och det görs av framtidens branschfolk: eleverna."— Presentationens avskrift:

1 Sveriges första miljöcertifierade passivhus I Sverige enl Energimyndigheten för passivhus byggas i Umeå och det görs av framtidens branschfolk: eleverna vid Dragonskolans byggprogram. Sweco Umeå leder projektet. Det blir det nordligaste i Sverige enligt FEBY´s normer, 95% av byggnadskonstruktionen är med förnybara och träbaserade byggvaror, boytan 158 kvm Det nya passivhuset kommer att bli referensobjekt för Nätverket för hållbart byggande och förvaltande i kallt klimat, som samlar branschaktörer i Umeå. Dessutom ska huset uppnå Miljöklassad Byggnad Guld, alltså högsta nivå inom den miljöklassificering som görs inom Bygga-Bo-dialogen. Text: Claes Björnberg, på uppdrag av Umeå kommun

2

3

4

5 Energieffektivt Målet är alltså att uppföra ett passivhus. Enkelt uttryckt är det ett välisolerad byggnad med maximal energieffektivitet. Uppvärmningen klaras till stor del med den energi som redan finns i huset. En förutsättning för att klara detta är att undvika köldbryggor, alltså möjlighet för värme att smita ut och kyla tränga in. Energikällan för huset blir en bergvärmepump och minst 92% av inomhusvärmen återvinns i ventilationen. Huset ska med god marginal underskrida den svenska gräns för värmeenergibehov. Miljökrav Alla föreslagna material har en byggvarudeklaration och en miljövarudeklaration. Klimatskalet ovan markplattan, inklusive bjälklag och golvkonstruktion, består till 98% av förnybara och träbaserade ekologiska byggvaror Jan-Eric Hellman


Ladda ner ppt "Sveriges första miljöcertifierade passivhus I Sverige enl Energimyndigheten för passivhus byggas i Umeå och det görs av framtidens branschfolk: eleverna."

Liknande presentationer


Google-annonser