Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Länsstyrelsen river upp strandskyddsdispens i Njurunda Fler får dispens för att bygga strandnära Miljödomstolen får besluta om fiskecampen Sista instans.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Länsstyrelsen river upp strandskyddsdispens i Njurunda Fler får dispens för att bygga strandnära Miljödomstolen får besluta om fiskecampen Sista instans."— Presentationens avskrift:

1 Länsstyrelsen river upp strandskyddsdispens i Njurunda Fler får dispens för att bygga strandnära Miljödomstolen får besluta om fiskecampen Sista instans för brobygget Länsstyrelsen ska ta slutgiltigt beslut om brobygget i Ovansjö.Sista instans för brobyggetLänsstyrelsen ska ta slutgiltigt beslut om brobygget i Ovansjö. Dekarsön kan få nya bostadsområden Svartbygge polisanmäls Nytt strandskydd motverkar utflyttning från skogslänen Strandskyddet skärps längs stora delar av den svenska kusten, hävdar regeringen i sitt förslag till ny lagstiftning. Den nya lagen om strandskydd som i sin helhet trädde i kraft 1 januari 2010 riskerar att kraftigt försämra strandskyddet i landet och öka byggandet vid landets stränder. Den hotar allemansrätten och många rödlistade arter som är bundna till strandmiljöerna.

2 Landshövdingen om strandskyddet: "Jag skojade" Landshövding Per-Ola Eriksson säger att han skojade när han sade att han var beredd att kringgå lagen för att tillgodose kommunernas önskan om dispens från strandskyddet. Men han ska själv vara med vid länsstyrelsens handläggning av ärendena. - Vi varit för skarpa i bedömningarna, säger han. Strandskyddet en het fråga HAPARANDA/ÖVERTORNEÅ. I Övertorneå sker en översyn av strandskyddet och grannkommunen Haparanda kräver att deras 50-åriga regler ska förnyas. - Strandskyddet har blivit komplicerat, säger Peter Jakobsson, miljö-och byggnadsnämnden i Övertorneå.

3 Utfall av upphävda dispenser I dagsläget har sex miljödomar avseende upphävande behandlats av miljödomstolen I fem och ett halvt fall har miljödomstolen gått på länsstyrelsens linje.


Ladda ner ppt "Länsstyrelsen river upp strandskyddsdispens i Njurunda Fler får dispens för att bygga strandnära Miljödomstolen får besluta om fiskecampen Sista instans."

Liknande presentationer


Google-annonser