Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

United Sisters Sommaren 1996 var det flera tjejer som ville ha någon egen, riktad aktivitet just för dem. Tjejgrupper startades och den första gruppen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "United Sisters Sommaren 1996 var det flera tjejer som ville ha någon egen, riktad aktivitet just för dem. Tjejgrupper startades och den första gruppen."— Presentationens avskrift:

1 United Sisters Sommaren 1996 var det flera tjejer som ville ha någon egen, riktad aktivitet just för dem. Tjejgrupper startades och den första gruppen kallades United Sisters - ett namn som följt verksamheten sedan dess. Idag ingår United Sisters som ett socialt projekt på Fryshuset.

2 United Sisters idag Finns i Stockholm, Göteborg och Malmö
Verksamheten bedrivs av anställd personal (10 st) och volontärer (ca 110 st). Engagerar ca 250 tjejer. Internt Tjejgrupper Coachning Night Patrol Nätvandring Externt Utbildningar i våra metoder & föreläsningar Workshops för tjejer på b la skolor Material Studiebesök Nationellt nätverk

3 United Sisters målgrupp
Alla tjejer mellan 12 och 20 år Tjejer med olika personliga egenskaper, intressen, önskemål och behov Tjejer med varierande social, etnisk, ekonomisk och religiös bakgrund Tjejerna söker sig till US med önskan att stärka självkänslan, få nya vänner och ha kul Viktigt Vi bedriver ingen behandling eller terapi och har inga stödgrupper Vi vill inte förändra tjejerna utifrån egna normer, värderingar eller könsroller Tjejerna kommer till oss genom Tips från kompisar, lärare, föräldrar, kuratorer, fritidsledare etc. Aktiviteter som vi anordnar, öppna träffar

4 Varför United Sisters behövs.
Tjejers situation idag med krav och förväntningar, rädsla för att inte duga Hjälpa tjejen att lära känna sig själv, reflektera och hitta sina styrkor Våga bryta normer och vara bäst på att vara den man är istället för att försöka vara någon annan Våga vara och leva i sin fulla potensial!

5 Självkänsla! Självkänsla - medveten om sitt eget värde, insidan
Självförtroende - tillit till ens förmåga att kunna prestera, utåt Låg självkänsla - missunnsam, blir hotad av andra, ens eget värde är alltid i förhållande till andra Låg självkänsla – brist på förmåga att säga nej, eller ja, dålig integritet, hamnar lätt i destruktiva situationer God självkänsla – aktiv i sitt liv, medvetna val, sätter gränser och vågar stå för sina åsikter och man känner att man duger oavsett

6 hon själv vill vara och göra det just hon vill
United Sisters vision Varje tjej ska kunna vara den hon själv vill vara och göra det just hon vill

7 United Sisters fokuserar på
Personlig utveckling Gemenskap Lära känna sig själv Ökad självkänsla och självförtroende Identifiera mål och framtidsdrömmar Ifrågasätta, tänka och diskutera Verktyg att förverkliga mål Vänner, systerskap Tillhörighet Identitet och trygghet Samarbete & respekt Förebilder och vuxenstöd Ha roligt

8 United Sisters metoder
Empowerment Inflytande över de saker som påverkar ens livssituation Eget ansvar, egen makt Tjejen har huvudrollen i sitt liv Lösningsfokuserat förhållningssätt Fokus på det som fungerar och är friskt och positivt hos individen Se tjejens möjligheter och lösningar Gör en målbeskrivning med hjälp av mirakelfrågan Tittar på när tjejen har det som hon vill ha det, vad som är annorlunda då och hur hon kan ha mer av det i sitt liv.

9 Tjejgrupper Tjejerna är mellan 12-18 år
Träffas under 1-2 terminer, en gång per vecka Fokus på att ha roligt och skapa gemenskap Stärka självkänslan och självförtroendet Volontärer som ledare Eget material ”Innan jag började här var jag ingen alls, hade inget självförtroende. Jag var en tyst liten tjej som aldrig sa något eller gjorde något för min egen skull. Nu har jag en identitet, jag är någon.”

10 Coachning Till för alla tjejer mellan 12-20 år
En social och stödjande vuxenkontakt med syfte att coacha tjejen till att vara den hon vill vara Volontärer som coacher Arbetar målorienterat Tjejens styrkor i fokus Kontinuerlig uppföljning med träffar 1gng/v upp till ett år Eget material ”Lyssnar som en vän – agerar som en vuxen”

11 Night Patrol Finns i Stockholm och Göteborg
Tjejerna är mellan år Får gedigen Nattvandrarutbildning Två fokusområden - Tjejerna i verksamheten - Tjejer på stan ”När jag kom till United Sisters var det första gången i mitt liv som någon såg mig för den jag är. Inte för att jag hade glasögon, en konstig arm och är överviktig.”

12 Nätvandring Vuxenkontakt på nätet
Via sidor som Playahead, Habbo, Ungdomar.se, Fryshuset.se Nätverket – kommuner och organisationer deltar med kontaktpersoner för unga Coaching on line - volontär coachar en tjej på nätet Når ”brett och djupt” :[Helena – Nätvandrare till ”TJEJ”. vi kan väl säga att vi hörs igen imorgon ”TJEJ” . till :[Helena - Nätvandrare Om jag fortfarande lever ja ”TJEJ” . ja, det är ju en förutsättning ;) Så se till och gör det ”TJEJ” . Till Vilket jag tror så bra :)

13 Utåtriktad verksamhet
Öppna träffar Utbildningar Workshops Studiebesök Material Tjejgruppskompassen Sällskapsspel ”Tjejkompassen” Coachmaterial

14 Vad kan ni ta med er? Ni kan delta i externa utbildningar för grupp- och coachverksamhet, önska skräddarsydda föreläsningar och workshops, komma på studiebesök eller köpa vårt material. Webbsidor: Ni kan alltid kontakta mig, Johanna Bengtson, för mer information, frågor eller stöd;


Ladda ner ppt "United Sisters Sommaren 1996 var det flera tjejer som ville ha någon egen, riktad aktivitet just för dem. Tjejgrupper startades och den första gruppen."

Liknande presentationer


Google-annonser