Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans ord v. 46 Ng-ljus i svenska ord Ng-ljudet i svenska ord Ng-ljudet stavas med ng, med n och med g. Det stavas alltid med g för n, t ex regn, och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans ord v. 46 Ng-ljus i svenska ord Ng-ljudet i svenska ord Ng-ljudet stavas med ng, med n och med g. Det stavas alltid med g för n, t ex regn, och."— Presentationens avskrift:

1

2 Veckans ord v. 46 Ng-ljus i svenska ord

3 Ng-ljudet i svenska ord Ng-ljudet stavas med ng, med n och med g. Det stavas alltid med g för n, t ex regn, och med n för k, t ex tänk. Sen måste du också tänka på ordets uppslagsform.

4 Dags att träna. Tryck på högtalaren, skriv ner ordet på ett papper, tryck på nästa högtalare, skriv ordet osv. 1. 7. 2.8. 3.9. 4.10. 5.11. 6.12.

5 Dags att rätta Klicka så kommer orden fram ett och ett och du kan rätta de ord du skrivit. 1.ugnslucka 2.tungt 3.inhägnad 4.begagnad 5.lögnaktig 6.flykting 7.regnigt 8.smältpunkt 9.lugnt 10.tvungna 11.vankelmodig 12.lunkar

6 BRA JOBBAT! Träna tills du är säker på hur alla ord stavas.


Ladda ner ppt "Veckans ord v. 46 Ng-ljus i svenska ord Ng-ljudet i svenska ord Ng-ljudet stavas med ng, med n och med g. Det stavas alltid med g för n, t ex regn, och."

Liknande presentationer


Google-annonser