Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Handlingsprogram för livsmedel och gröna näringar 2013-2015 Regionstyrelsen 12 mars 2013.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Handlingsprogram för livsmedel och gröna näringar 2013-2015 Regionstyrelsen 12 mars 2013."— Presentationens avskrift:

1 Handlingsprogram för livsmedel och gröna näringar Regionstyrelsen 12 mars 2013

2 Perspektiv i programmet 1.Folkhälsa, goda matvanor under hela livet 2.Livsmedelssektorn ”från jord till bord” är en näring med påverkan på sysselsättning och hållbar utveckling i stort

3 Övergripande mål Västra Götaland ska ha en hållbar livsmedels­försörjning 2030, där utveckling av livsmedels­ produktionen och goda matvanor står i fokus

4

5

6

7 Smaka på Västsverige Smaka på Västsverige vilar på en värdegrund som bygger på: - Ursprung - Kvalité - Trygghet Smaka på Västsverige är ett övergripande varumärke som innefattar krogar, producenter, gårdsbutiker och ska fungera som en guide för konsumenter.

8 Livsmedelsflöden Till Västra Götalandsregionen Prel. resultat. Ca 15% av totala flöden

9 Food Port 2010 oktober – 2013 augusti Mål: Effektiva och hållbara livsmedelstransporter Resultat: Ökad marknadskännedom Teknik för spårbarhet Food Logistic Network (Chalmers, LTH, SIK) Food Logistic Center (Håby, Brålanda, Skaraborg)

10 Livsmedelsflöden Från Västra Götalandsregionen Prel. resultat. Ca 15% av totala flöden

11

12 Överenskommelse Klimatsmarta inköp

13 Nya handlingsprogrammet Kunskap – kompetensförsörjning Näringslivsutveckling – försörjningskedjor Konsumtion – tillgång till bra mat under hela livet

14


Ladda ner ppt "Handlingsprogram för livsmedel och gröna näringar 2013-2015 Regionstyrelsen 12 mars 2013."

Liknande presentationer


Google-annonser