Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kalle på vinterresa. Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste man förbereda sig. Det är bra att titta på väderleksrapporten Det kommer troligtvis.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kalle på vinterresa. Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste man förbereda sig. Det är bra att titta på väderleksrapporten Det kommer troligtvis."— Presentationens avskrift:

1 Kalle på vinterresa

2 Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste man förbereda sig. Det är bra att titta på väderleksrapporten Det kommer troligtvis att snöa under vägen.

3 och titta på vägverkets hemsida: http://www.vv.se/vagarna/laget-pa-vagarna/

4 För att klara resan upp är det viktigt att kolla bilen, tanka bilen, packa bilen –Kolla att alla vätskor finns i bilen tex batteriet har vatten, kylaren glykol och vindrutatorkaren har spolarvatten samt att motorn har olja. –Tanka bilen full med bensin –Och packa bilen med spade, kniv, ficklampa, första förband, filt, matsäck och tändstickor

5 Då åker vi!

6 Oj vilket väder…

7 Bilfärden fortsätter norrut mot fjällen, men får ett hastigt stopp… Hur gör vi nu?

8 Vilken tur att vi är förberedda Bild: –Oscar gräver –Lisa fikar med filt över knäna

9 När vi åter var på vägen norrut hade andra bilar problem, vilket ledde till köer. Vi blev ståendes i flera timmar. Det blev både mörkt och kallt. Som tur var hade vi fulltankad bil så att vi kunde hålla värmen.

10 Fortsatt saga Här måste vi belysa övriga saker som vi vill förmedla som –Kniv –Extra kläder –Ficklampa


Ladda ner ppt "Kalle på vinterresa. Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste man förbereda sig. Det är bra att titta på väderleksrapporten Det kommer troligtvis."

Liknande presentationer


Google-annonser