Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hur kunde Rom bli ett imperium?. Det får ni se i den andra powerpointen. Men den militära indelningen motsvarades i det romerska samhället av de olika.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hur kunde Rom bli ett imperium?. Det får ni se i den andra powerpointen. Men den militära indelningen motsvarades i det romerska samhället av de olika."— Presentationens avskrift:

1 Hur kunde Rom bli ett imperium?

2 Det får ni se i den andra powerpointen. Men den militära indelningen motsvarades i det romerska samhället av de olika klasserna. Plebejer – fattigt vanligt folk. Patricier – rika adelsfamiljer.

3 Senaten Församlingar Konsuler Ämbetsmän

4 Praetor: Justitieminister. Fungerade som Konsul i bland Praetor: Justitieminister. Fungerade som Konsul i bland Censor: Allmän moral Vem ska få byggnadstillstånd? Censor: Allmän moral Vem ska få byggnadstillstånd? Ediler: Ansvar för vägar etc Ediler: Ansvar för vägar etc Konsul Den som styrde Konsul Den som styrde Folktribun Plebejernas representant. Folktribun Plebejernas representant.

5


Ladda ner ppt "Hur kunde Rom bli ett imperium?. Det får ni se i den andra powerpointen. Men den militära indelningen motsvarades i det romerska samhället av de olika."

Liknande presentationer


Google-annonser