Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Att socialisera sig Om de informella mötenas betydelse för arbetet mot skolan på Aroseniusskolan, Älvängen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Att socialisera sig Om de informella mötenas betydelse för arbetet mot skolan på Aroseniusskolan, Älvängen."— Presentationens avskrift:

1 Att socialisera sig Om de informella mötenas betydelse för arbetet mot skolan på Aroseniusskolan, Älvängen.

2 Att socialisera sig ”Från en annan synvinkel sett så har vi alla faktiskt ett behov av att prata på det mer allmänmänskliga planet och dessutom är det oftast genom det informella samtalet som medarbetare lär sig hur organisationen fungerar och får tillgång till organisationens gemensamma kunskaper. Den informella kommunikationen är bättre än den formella på att skapa relationer mellan människor” Ur Samtal på bibliotek av Margareta Ullström

3 Ale kommun

4 Älvängens bibliotek Integrerat bibliotek Ligger i Aroseniusskolan som är högstadie- och särskola. Ca 450 elever Är dessutom skolbiblioteket åt både låg- och mellanstadieskolor som ligger en bit bort (300 elever) Ca 15 dagisavdelnig Älvängen har 4400 inv. (2007) 1,2 heltidstjänster på biblioteket (1,6)

5 Organisation Kommunstyrelsen Barn- och fritidsförvaltningen Förskolor Grundskolan Fritid Utbildnings- och Kulturförvaltningen Gymnasiet Allmänkultur Muséer Musikskola Bibliotek Biblioteket står som huvudman för skolbiblioteken och har ingen styrning från skolan.

6 Hur skapa samarbete Sätt som inte funkat för oss Biblioteksråd Ämneskonferenser Arbetslagsmöten

7 Hur skapa samarbete Sätt som har funkar för oss. Röra sig ute i skolan Vara med i fikarummet Äta tillsammans med lärarna After work Bjuda på fika på biblioteket Gnällcentral

8 Om du har frågor eller funderingar! mattias.loow@ale.se tobias.bengtsson@ale.se


Ladda ner ppt "Att socialisera sig Om de informella mötenas betydelse för arbetet mot skolan på Aroseniusskolan, Älvängen."

Liknande presentationer


Google-annonser