Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Att socialisera sig Om de informella mötenas betydelse för arbetet mot skolan på Aroseniusskolan, Älvängen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Att socialisera sig Om de informella mötenas betydelse för arbetet mot skolan på Aroseniusskolan, Älvängen."— Presentationens avskrift:

1 Att socialisera sig Om de informella mötenas betydelse för arbetet mot skolan på Aroseniusskolan, Älvängen.

2 Att socialisera sig ”Från en annan synvinkel sett så har vi alla faktiskt ett behov av att prata på det mer allmänmänskliga planet och dessutom är det oftast genom det informella samtalet som medarbetare lär sig hur organisationen fungerar och får tillgång till organisationens gemensamma kunskaper. Den informella kommunikationen är bättre än den formella på att skapa relationer mellan människor” Ur Samtal på bibliotek av Margareta Ullström

3 Ale kommun

4 Älvängens bibliotek Integrerat bibliotek
Ligger i Aroseniusskolan som är högstadie- och särskola. Ca 450 elever Är dessutom skolbiblioteket åt både låg- och mellanstadieskolor som ligger en bit bort (300 elever) Ca 15 dagisavdelnig Älvängen har 4400 inv. (2007) 1,2 heltidstjänster på biblioteket (1,6)

5 Barn- och fritidsförvaltningen
Organisation Kommunstyrelsen Biblioteket står som huvudman för skolbiblioteken och har ingen styrning från skolan. Barn- och fritidsförvaltningen Förskolor Grundskolan Fritid Utbildnings- och Kulturförvaltningen Gymnasiet Allmänkultur Muséer Musikskola Bibliotek Tala om de problem det innbär att man inte är en naturlig del av skolans organisation. Man blir inte kallad på möten och konferenser. Svårt att komma med på studiedagar.

6 Sätt som inte funkat för oss
Hur skapa samarbete Sätt som inte funkat för oss Biblioteksråd Ämneskonferenser Arbetslagsmöten Till biblioteksråd kommer de om redan är frälsta och känner att det är vikigt. Når inte de som inte är redan frälsta. Ämneskonferenserna är ett bra forum för att får reda på vad som händer men när men inte är i samma förvaltning är det svårt att bli kallad, hitta tid, fel tid.

7 Hur skapa samarbete Sätt som har funkar för oss. Röra sig ute i skolan
Vara med i fikarummet Äta tillsammans med lärarna After work Bjuda på fika på biblioteket Gnällcentral Vi bjöd in all personal på skolan en fredag eftermiddag. Fixade med snacks levande ljus och musik. Dryck medtogs. Drygt 25 personer dök upp. Väldigt trevligt och man får en helt ny relation till lärarna. Gnällcentral menar vi i den mest positiva bemärkelsen. Eftersom vi inte har samma chef kan lärarna komma in på biblioteket och prata av sig. Passar alltid på att erbjuda en kopp kaffe om det kommer in någon lärare vid fikatid.

8 Om du har frågor eller funderingar!


Ladda ner ppt "Att socialisera sig Om de informella mötenas betydelse för arbetet mot skolan på Aroseniusskolan, Älvängen."

Liknande presentationer


Google-annonser