Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vår resa till Kolmården 12/6-13. Under läsåret 2012/2013 har klass 1 arbetat med djur och natur i vår närmiljö. Vi har arbetat både med vilda djur i våra.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vår resa till Kolmården 12/6-13. Under läsåret 2012/2013 har klass 1 arbetat med djur och natur i vår närmiljö. Vi har arbetat både med vilda djur i våra."— Presentationens avskrift:

1 Vår resa till Kolmården 12/6-13

2 Under läsåret 2012/2013 har klass 1 arbetat med djur och natur i vår närmiljö. Vi har arbetat både med vilda djur i våra skogar, bondgårdens djur och husdjur. Som ett avslut på vårt projekt åkte vi till Kolmården. Vår resa dit blev möjlig tack vare ett bidrag från Kunskapsbanken.

3  Under projektet har vi arbetat på olika sätt för att nå följande kunskapskrav i NO:  Eleven kan beskriva och ge exempel på enkla samband i naturen utifrån upplevelser och utforskande av närmiljön.  I samtal om årstider berättar eleven om förändringar i naturen och ger exempel på livscykler hos några djur och växter.  Dessutom kan eleven samtala om skönlitteratur, myter och konst som handlar om naturen.  Utifrån tydliga instruktioner kan eleven utföra fältstudier och andra typer av enkla undersökningar som handlar om naturen.  Eleven gör enkla observationer av årstider, namnger några djur och växter, sorterar dem efter olika egenskaper samt beskriver och ger exempel på kopplingar mellan dem i enkla näringskedjor.  Eleven dokumenterar sina undersökningar med hjälp av olika uttrycksformer och kan använda sig av sin dokumentation i diskussioner och samtal.

4 Vi har under året arbetat med djur och natur på olika sätt inom de olika ämnena, t.ex. SO, NO, svenska, matematik, bild, musik och hemkunskap. Vi har bl. a. läst texter, skrivit texter, lyssnat på sagor, målat bilder, lekt natur- och djurlekar, sjungit djur- och natursånger, experimenterat, byggt djur av skrot från elektriska prylar, gått ut i skogen och arbetat praktiskt med djur och natur i vår närmiljö.

5

6

7 Den afrikanska dvärggeten är liten i växten, väldigt trevlig och snäll. Från början kommer den från Nordafrika.

8 Nästa ledtråd ledde oss till järven, som i det naturliga håller till på fjällen och tundran där den jagar och äter gnagare och ren.

9 Vilket kan djuret vara? Vi hade goda kunskaper och gissade direkt på det rätta svaret, björn. Vi hade turen att få se de tre björnungarna som föddes den 9/1 i år.

10 Efter flera olika ledtrådar som vi löste med stor säkerhet och glädje, var vi framme vid skatten. Det gyllene strutsägget var funnet!

11 Ett besök i Kulmården var självklart ett måste.

12

13

14 Vi tycker att vår resa till Kolmården blev ett mycket lyckat avslut på vårt projekt om våra djur och vår natur. Vi har under projektet lärt oss mycket och framförallt så har intresset att vilja lära oss mera väckts. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med djur och natur i vår närmiljö, i Sverige och i hela världen.


Ladda ner ppt "Vår resa till Kolmården 12/6-13. Under läsåret 2012/2013 har klass 1 arbetat med djur och natur i vår närmiljö. Vi har arbetat både med vilda djur i våra."

Liknande presentationer


Google-annonser