Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Spanien ligger framför oss. Här finns mycket att upptäcka må ni tro!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Spanien ligger framför oss. Här finns mycket att upptäcka må ni tro!"— Presentationens avskrift:

1 Spanien ligger framför oss. Här finns mycket att upptäcka må ni tro!

2 Glöm Bordeaux viner, gåslever och ankbröst
Glöm Bordeaux viner, gåslever och ankbröst. Nu är det Rioja, Chorizo och grillade sardiner som gäller! Spanien är också ett matland av rang.

3 Spanska biscayakusten är lika vass och taggig som sin franska motsvarighet. Riktiga ”båt-ätarklippor” detta.

4 Det finns relativt gott om mysiga småhålor som klättrar på klipporna längs kusten. Detta är Luarca, en av våra favourithålor. Långt från exploaterade turistorter.

5 Plattläns in mot La Coruna
Plattläns in mot La Coruna. Detta är faktiskt första gången vi har medvind på hela resan. Motvind eller vindstilla i två månader i sträck. Det är nästan så att man får en liten tår i ögonvrån när vi spirar ut focken.

6 Vår första kontakt med La Coruna blir inte som vi tänkt oss.
Den baskiska terroristgruppen ETA har sprängt en bomb i Santiago de Compostela som ligger i närheten och nu hotar de att spränga vår hamn i luften också. Vi blir snabbt evakuerade med gummibåtar. Allt slutar lyckligt. Det blir ingen explosion.

7 Marinan La Coruna är en storstad. Staden ligger på midjan av en udde som sticker ut i havet. Bilden är tagen från Torre de Hercules som lär vara en av världens äldsta fyrar. Stadskärnan har även den gamla anor och det är trevligt att spankulera omkring på de smala gatorna. Det finns ett akvarium längst ut på udden och en gammal spårvagn för den som inte orkar gå i värmen.

8 I La Coruna konvergerar alla långseglares rutter
I La Coruna konvergerar alla långseglares rutter. Semestrarna börjar vara över och snart är det bara långseglarna kvar. Alla ska söderut längs Portugals kust. Frågan är bara om det är Medelhavet eller Karibien som hägrar. Vi blir snart tjenis med båtarna på vår brygga.

9 Tillsammans äter vi hummer och dricker Cava (spansk champagne) till långt in på småtimmarna och har himla trevligt faktiskt. La Coruna är Spaniens skaldjurs-Mekka och när mörkret sänker sig ger vi oss ut på jakt. Menyerna framstår som kryptiska tills vi får en guidad tur av en kille som pratar både svenska och spanska. En ny värld öppnar sig och snart vet vi hur man plockar ut godbitarna.

10 Efter La Coruna hittar vi de spanska riorna. Ria = vik/fjord
Efter La Coruna hittar vi de spanska riorna. Ria = vik/fjord. Flottarna på övre bilden är musselodlingar. Det finns tusentals. Man fiskar även en hel del krabba.

11 En morgon är vår lilla ankarvik fylld av äldre herrar i småbåtar som drar upp, tja, vad är det egentligen? Der visar sig vara bläckfisk. De använder ett speciellt bete som ser ut som en liten räka. Martin är strax tillbaka med ett bläckfiskbete och minsann, han vevar upp en liten bläckfirre på första kastet.

12 Riorna är fyllda av små sömniga fiskebyar
Riorna är fyllda av små sömniga fiskebyar. Våra vilopulser sjunker snart till mycket behagliga nivåer och vi känner oss nästan som tjuren Ferdinand när vi sitter i skuggan och mumsar i oss chorizokorv och goda ostar.

13 Pedras Negras långa strandpromenad. Naturen liknar Bohuslän lite
Pedras Negras långa strandpromenad. Naturen liknar Bohuslän lite. Tycker du inte det?

14 Isla Cies är en av mycket få öar längs Spanska atlantkusten
Isla Cies är en av mycket få öar längs Spanska atlantkusten. I bakgrunden ser vi Vigo där Volvo Ocean Race kommer att starta nästa år (-05). Cies har en fantastisk sandstrand på ”läsidan”. Vi ankrar i bukten och räknar in inte mindre än fem svenska båtar. Men vänta lite nu, det är ju BARA svenska båtar här. Lite lustigt, eller hur. Vigo

15 Vi står fortfarande på Isla Cies men nu vänder vi blickarna söderut
Vi står fortfarande på Isla Cies men nu vänder vi blickarna söderut. Nästa stopp blir Bayona som faktiskt är spaniens sista utpost. Därefter väntar Portugal. Bayona Portugal

16 Slut i rutan


Ladda ner ppt "Spanien ligger framför oss. Här finns mycket att upptäcka må ni tro!"

Liknande presentationer


Google-annonser