Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida."— Presentationens avskrift:

1 Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8

2 Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.

3 Alltså, Roca Partida är ju lite av en besvikelse om man hade tänkt sig vita stränder och palmer. Vit är den ju visserligen men det är inte sand kan jag lova…

4 Detta visar sig vara ett pekfinger av sten som sticker rakt upp från botten. Jag tror att de flesta av oss hade väntat sig något aningen större.

5 Men å andra sidan är det inte kroglivet vi är här för. Roca Partida har sina goda sidor även om de flesta av dem inte syns från ytan.

6 Vi sjösätter en expedition för att utforska saken direkt.

7 Klippan är täckt med koraller under vattenlinjen. Det bor massor med fiskar här.

8 Stora stim kretsar runt klippan.

9 Eftersom det är flera tusen meter djupt runtomkring möts här blanka spolformade snabbsimmare med färgglada revfiskar på nära håll och jag skulle nog vilja påstå att de flesta fiskarna i vår fiskguide simmar runt här.

10 Klippväggarna stupar lodrätt ner mot djupet under Oscar och Martin.

11 David verkar tycka att det är helt OK.

12 Fin sjöborre

13 Pacific Creolefish Alla de andra vi visat i tidigare bildspel finns också här men de vet du ju redan hur de ser ut.

14 Humrar finns här också.

15 Färgglada fiskar i all ära men det är inte därför vi åkt ända ut hit. Vid Roca Partida är det hajarna som regerar.

16 White Tipped Reef Shark är kanske den vanligaste hajen här. De är så vanliga att vi ganska snart tappar räkningen. Hundratals.

17 Här ligger en hel klase med små revhajar. Daniel räknar till 34 stycken på ett och samma ställe.

18 Niklas och Frida hänger i ”hajbaren”.

19 Whitetip

20 Silvertip Shark

21 Galapagos Shark

22 Mer hajar

23 Förutom Whitetip, Silvertip och Galapagos Shark ser vi även Silky Shark och så kungen av Roca Partida, 4 - 5 meter långa hammarhajar. Dessutom ser vi vid flera tillfällen tonfiskar i hundrakilosklassen.

24 Kolla vilken fin delfin.

25 Ett gäng flasknosdelfiner tittar förbi.

26

27 Som du förstår så är Roca Partida ett ganska så spektakulärt ställe att besöka även om första intrycket var lite si sådär.

28 Nu drar vi vidare mot den sista ön vi besöker innan Acapulco, Socorro. Ett dygns segling tillbaka in mot den mexikanska kusten. Det ska bli spännande att se vad som bjuds där. Vi hörs snart igen! /M&A&N&D&F&D&O


Ladda ner ppt "Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida."

Liknande presentationer


Google-annonser