Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 9. Karta mm Nästa stopp Socorro. 60 Nm tillbaka igen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 9. Karta mm Nästa stopp Socorro. 60 Nm tillbaka igen."— Presentationens avskrift:

1 Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 9

2 Karta mm Nästa stopp Socorro. 60 Nm tillbaka igen.

3 Titta, där har vi ju Socorro. Hela ön ser grön ut och högsta toppen är ungefär 1000 meter hög.

4 En fin Wahoo nappar på vårt hemsnickrade bete.

5 Man måste egentligen ha specialtillstånd för att besöka den här ögruppen. Något vi inte har eftersom det inte gick att få fram i Cabo San Lucas. Vi har däremot tillstånd för Guadelupe som utfärdats av samma organisation. Det står inte vilken ö det gäller på papperet och vi hoppas och tror att vi kan komma undan med samma här. I vilket fall som helst tänker vi spela dumma. När mexikanska armen dyker upp och pratar om ”Documentas” lovar vi dyrt och heligt att stanna till vid deras postering på södra änden av ön innan vi drar om ett par dagar. För säkerhets skull investerar vi några öl för den goda sakens skull.

6 Vi hittar en fin vik att ankra i vid Cape Henslow på ostkusten.

7 Stranden är stenig så det går inte att använda jollen för landstigning. Det blir helt enkelt till att simma. Som tur är finns det inga sjöborrar och stenarna är åtminstone relativt släta.

8 Men hallåååå där. Vad är det som ligger där borta?

9 Hååhåååå, detta är nästan för bra för att vara sant. En öde ö, en skyddad lagun som inte är utmärkt på sjökortet och en paradisstrand med palm å allt. Det var VI som hittade den. Härmed döper vi den till VÅR strand.

10 Mmmmm, alla borde ha en egen paradisstrand…

11 Solsken, egen palm och kall öl. Aaaahh…

12

13 Tur att man vet hur man öppnar en kokosnöt utan verktyg. Skål!

14 Sköldpaddor verkar lägga ägg på vår strand. Stora spår upp och små spår ned.

15 Der går inge vidare att gå till vår strand. Man måste ut i vattnet och simma.

16 Själva simningen blir ganska mycket intressantare efter att vi vid flera tillfällen ser hajfenor patrullera längs revkanten trettio meter ut från stranden. Speciellt när det mörknat…

17 Hajar Simmare

18 Precis bredvid vår strand finns denna bro som släpper in vågor från havet som gör bassängen innanför till en kokande kittel.

19 Hål i berget.

20 Vår mysiga strand sedd från toppen av bågen.

21

22

23 Arga klippor detta.

24

25

26 Vår strand sedd från andra sidan lagunen.

27 Det finns en rolig grej på denna sida lagunen som faktiskt sätter sin prägel på hela området. En bra bit upp på bergssidan finns ett Blow Hole. Någonstans på utsidan finns en grotta där dyningen rullar in och trycker upp luft och vatten till en 30-40 meter hög kaskad som pumpar i takt med vågorna. Om du sett Geysir på Island så är denna ganska lik faktiskt.

28 Kraften i blåshålet är enorm och ljudet nästan öronbedövande. Marken skakar och i resten av lagunen låter det som om det ligger en gigantisk drake i berget och drar tunga andetag.

29 Eftersom detta är långt från turiststråket så finns det inga skyddsräcken eller förbudsskyltar. Klart att kraften i hålet måste testas.

30 Barnsliga som vi är så spårar det snart ur. Daniels t-shirt flyger 40 meter upp i luften och strax därefter åker stenbumlingar, grenar och i princip allt som sitter löst ner i hålet och kommer snart flygande i förvånansvärt hög fart.

31 Blåshålet på håll.

32 Anna nyper sig själv i armen och jorå, det är ingen dröm utan på riktigt

33 Som vanligt finns det spännande och fina saker att se under ytan.

34 Clarion Angelfish

35 Svår att fånga på bild. Goldrim Surgeonfish

36 Leather Bass, Juvenil

37 Leather Bass, fullvuxen

38 Read Tail Triggerfish, Hona

39 Convict Surgeonfish

40 Törnekrona, sjöstjärna

41 Giant Damselfish

42 En randig rackare, Blue and Gold Snapper.

43 Longtail Stingray Som vanligt finns det en massa andra fiskar också men de får du gå tillbaka till tidigare bildspel för att se.

44 1. 2. 4. 5. 6. 7. 3. OK, en kort repetition om varför detta ställe är så bra: 1.Kanonankring 2.Fina koraller och fiskar. 25 °C i vattnet. 3.Vrålande fontän 4.Korallrev 5.Naturlig stenbro 6.Hajar 7.Vit strand med palm

45 Efter att verkligen ha njutit av VÅR strand ett par dagar är det dags att motvilligt lätta ankar och bege sig in mot den mexikanska kusten igen. Men först: Grillparty på VÅR strand.

46 Daniel har alltid sin attachéväska med sig när han går på beach party.

47 Brasa framför palmen.

48 Vi lättar ankar vid midnatt och smiter förbi den mexikanska militärens postering obemärkt utan att visa några ”Documentas”. Acapulco ligger ungefär 600 Nm österut och vi räknar med att det tar ca fyra dygn att segla dit.

49 Hälsningar från Frida, Daniel, David, Oscar, Niklas, Anna och Martin


Ladda ner ppt "Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 9. Karta mm Nästa stopp Socorro. 60 Nm tillbaka igen."

Liknande presentationer


Google-annonser