Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Paradisets barn Av Jacques Prévert

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Paradisets barn Av Jacques Prévert"— Presentationens avskrift:

1 Paradisets barn Av Jacques Prévert
En romantisk kärlekshistoria, där fantasin teatern och verkligheten flätas samman. Männen faller för den sköna Garance, hon lockar med sin gåtfullhet. Skådespelaren Frédérick, gangstern Lacenaire och greve Édouard svärmar runt henne. Själv är hon oberörd. En teater från 1800 talets Paris.

2 Ellen Key Av Ronny Ambjörnsson
En historik och biografi om Ellen Key som var en av våra mest kända författare, Hon var för kvinnlig rösträtt och yttrandefrihet. Här skildras hennes påverkan av utvecklingen i Sverige.

3 En lögn att litar på Av Elisabeth George
Lynley skickas på hemligt uppdrag till Lake District för att utreda dödsfallet med Ian Creswell systerson till industrimagnaten Bernard Fairclough. Han ber vännerna Simon och Deborah St James om hjälp. Det visar sig att klanen Fairclough har många hemligheter.

4 När duvorna försvann Av Sofi Oksanen
Estland under andra världskriget. Här finns motståndsmännen Roland och kusinen Edgar. De döljer sina hemligheter och upprätthåller kontakterna med makten och Edgars fru Juudit . Hon kommer i kläm mellan sin kärlek till en tysk officer, sitt olyckliga äktenskap och sina band till Roland.

5 Förälskelser Av Javier Marías
Maria äter frukost varje morgon på ett café. Varje morgon kommer ett par dit som hon intresserar sig för. Hon ser på dem diskret och fantiserar om deras liv. De ser lyckliga och förälskade ut tillsammans. I tidningen läser hon att mannen blivit mördad. Hon dras in i aningar och fantasier.

6 Familjen Walsh A-Ö Av Mariana Keyes
Familjen Keyes består av en mamma som berättar om sin familj från A-Ö. Maken Jack och döttrarna Claire, Margaret , Rachel, Anna och Helen avhandlas . Med humor och smärta tar hon upp sin mamma och döttrarnas nymodigheter.

7 Var man Av Torbjörn Flygt
En roman om att vara far och man. Kim är ensam medan sambon och dottern är borta för dagen. Tomas som han aldrig träffat kommer in och känner sig som hemma. Kim känner hur Thomas försöker att ta makten och manipulera ut honom och få Kim ur balans.

8 Midsommargryning Av Lars Wilderäng
Ordet på meddelandeblanketten Midsommargryning. På midsommardagen är Sverige ett strömlöst land, där kommunikationerna inte fungerar. Snart börjar beredskapslarmen och flyglarmen tjuta. I tv och radio meddelar Sveriges överbefälhavare att Ryssland inlett nya angrepp mot landet och att den svenska regeringen avgått.

9 Vi kom över havet Av Julie Otsuka
Året är 1919 när en grupp japanskor anländer till San Francisco. De har brev och fotografier med sig på sina blivande makar som de aldrig har träffat. På kajen står de män som de inte känner igen från fotografierna. Tiden går och kriget börjar plötsligt är japanerna fiender och de är förrädarna.

10 Den bästa dagen är en dag av törst
Av Jessica Kolterjahn Karin Boye flyttar till Berlin. Hon har lämnat både make, älskare och arbetet med tidskriften Spektrum. Hon hoppas på att psykoanalys ska kunna bota hennes depression. Men Berlin skrämmer henne med allt hat och våld. Men hon upptäcker också att här kan män och kvinnor öppet älska andra av samma kön.


Ladda ner ppt "Paradisets barn Av Jacques Prévert"

Liknande presentationer


Google-annonser